Kommunikatör till Mellersta militärregionen

Om tjänsten

Om tjänsten
Mellersta militärregionens stab söker en kommunikatör till vår kommunikationsfunktion som i dagsläget består av en kommunikationschef. Kommunikationsfunktionen arbetar med militärregionens kommunikation, både externt och internt till stöd för våra mål och uppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kommunikatör på Mellersta militärregionen arbetar du brett och varierat med kommunikationsuppgifter. En del av ditt arbete kommer bestå av att producera innehåll till våra externa och interna kanaler från vår verksamhet, exempelvis från övningar och insatser. Du kommer även att arbeta med omvärldsbevakning från det regionala perspektivet och ha viss kontakt med press och media. Arbetet innebär även att agera chefsstöd i kommunikationsfrågor och att bidra till planering och utveckling av militärregionens kommunikation.

Som kommunikatör kommer du även att delta i arbetet med funktionsstyrning och utbildning av informationsbefäl på hemvärnsbataljonerna inom militärregionen. Du kommer även att genomföra samverkan med övriga totalförsvarsmyndigheter.

Kvalifikationer
Akademisk examen inom kommunikation eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Erfarenhet av arbete med kommunikation, media eller journalistik.
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
B-körkort

Meriterande
Vana att fotografera
Vana att redigera bild och film
Vana att arbeta med sociala medier
Kunskaper i EpiServer och Sharepoint
Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten med en militär grundutbildning
Tidigare tjänstgöring i annan myndighet

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en kreativ och social individ som trivs bra med eget ansvar. Tjänsten innebär varierande arbetsuppgifter och därför ser vi att du är lösningsorienterad och bidrar med nya idéer. Som kommunikatör på Mellersta militärregionen har du kontakt med press och media, kommunikatörer på andra myndigheter och medarbetare i organisationen, därför är det viktigt att du har lätt för att knyta kontakter och föregår med gott exempel.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placeringsort Kungsängen.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Kvälls- och helgtjänst kan förekomma. 
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Julia Larsson,
070-483 28 37 eller på julia.larsson@mil.se

Fackliga representanter
OFR/O Per-Erik Pallin
SEKO Thomas Klasson
SACO Margareta Hessling
OFR/S Anders Hamrén
Samtliga nås via växeln: 08-584 54000

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-08.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 november 2022
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Mellersta Militärregionen - MR M
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-01-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan