Ledningssoldat (GSS-K) till 3.Helikopterskvadron

Om tjänsten

Om förbandet

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som deltar vid insatser i Sverige och internationellt. 3.Helikopterskvadron i Ronneby är en av Helikopterflottiljens skvadroner med tillhörande helikoptrar och är samlokaliserad med Blekinge flygflottilj (F17). Just nu söker vi Ledningssoldater till 3.helikopterskvadron stab med arbetsort Ronneby. Staben består av ca 50 medarbetare som är fördelade på ett antal sektioner som stödjer skvadronchefen med sambandstjänst, ledning av personaltjänst, flygunderhåll, logistik, flyguppdrag, säkerhet- och underrättelsetjänst.

Befattningen erbjuder:

Som Ledningssoldat tillhör du Funktionsstödsektionen och deltar i arbetet med förbandets sambands- och ledningssystem, i detta ingår fasta system i våra lokaler samt rörliga kommunikationssystem som används vid insatser och övningar. I ledningssystemet ingår bland annat strömförsörjning, servrar, klienter, telefoni, nätverk samt radioutrustning.

Om befattningen:

Funktionsstödsektionen är en stödjande enhet vilket innebär tät kontakt med systemanvändarna. Du som Ledningssoldat är en viktig del i utbyggnad, drift och utveckling av olika samband- och ledningsystem. Du kommer självständigt och i grupp utföra en mängd olika uppgifter, dessa är allt från att upprätta och bryta stabsarbetsplatser, bygga upp tillfälliga elanläggningar, framföra tunga fordon till att verka som operatör för förbandets ledningsstödssystem.

Du förväntas kunna arbeta enskilt samt inneha förmågan att ta egna initiativ. Arbetet innebär också att du åker på befattningsutbildningar.

Kvalifikationer:

 • Godkänd Värnplikt/GMU eller pågående utbildning
 • Dokumenterad utbildning motsvarande lägst gymnasieutbildning

Meriterande:

 • Militärt förarbevis B/C/CE/LPTGB
 • Kunskap inom teknik och samband
 • God datorvana
 • Genomförd/pågående befattningsutbildning Sambandsoperatör Sjö

Personliga egenskaper:

Du trivs med varierande arbete både enskilt och i grupp, du har ett intresse för tekniska utmaningar och tar egna intiativ.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontaktperson:

Chef Funktionsstödssektionen Inez Eklund

Tel: 0457 - 47 22 30

Fackliga företrädare:

OFR/O Hans Lundgren

SACO Anneli Helmersson

SEKO Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel 08-514 390 00

Sista ansökningsdag: 2023-01-31 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 december 2022
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan