IT-arkitekt applikationsutveckling

Om tjänsten

Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad för framtidens IT-lösningar inom Försvarsmakten. Vi erbjuder en flexibel roll med ett eller flera områden att specialisera sig inom. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som IT-arkitekt i Försvarsmakten har du en central roll som lösningsansvarig och rådgivare i olika uppdrag och utvecklingsprojekt. Du ingår i ett team som säkerställer att system- och arkitekturlösningar håller god kvalitét och där säkerheten är en vital del av lösningen.

Du hanterar funktionella och icke-funktionella krav och gör dessa till en del av den tekniska lösningen, samt ser till att arkitekturen följer lagar och förordningar. I samverkan med arkitekturteam och verksamheten tar du fram nuläge och en målbild för framtiden. 

Detta är en senior roll, där du förväntas ha en bred kunskap inom IT-arkitektur och ha en god förståelse för informationshantering, informationssäkerhet och informationsarkitektur. Du kommer även att arbeta med säkerhetsarkitektur, vilket du förväntas ha erfarenhet av. 

 

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

 

Kvalifikationer

 • Minst 3-årig högskoleutbildning inom systemvetenskap eller datateknik, alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som Försvarsmakten bedömer vara likvärdig
 • Du arbetar som IT-arkitekt, alternativt har gjort det i närtid (1-2 år), och har minst 5 års erfarenhet
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • Svensk medborgare

 

Meriterande

 • Kunskap om säkerhetsteknologier, certifikatshantering (PKI), nätsäkerhet eller logganalys
 • Kunskap om applikationsutveckling IT-infrastruktur, nätverk och operativsystem
 • Kunskap om Försvarsmaktens krav på säkerhetsfunktioner (KSF)
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten inom andra verksamheter än IT
 • Erfarenhet av arbete inom flera olika delar i IT-branschen, där du har haft olika roller
 • B-körkort

 

Personliga egenskaper

Du är lösningsorienterad och tycker om att samarbeta med andra för att nå uppsatta mål. Prestigelöshet och initiativtagande är naturligt för dig. Du tycker om ansvar och har en stark integritet som skapar förtroende i din omgivning. Du hanterar tempoväxlingar genom att vara förberedd, där ett strukturerat arbete lägger grunden. Du är säkerhetsmedveten som person och har stor personlig mognad med eget driv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Befattningen är tillsvidare som civil anställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Stockholm och tillträde snarast eller enligt överenskommelse. En del resor ingår i arbetet.

Välkommen med din ansökan senast den 18 december 2022. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan nu. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring telefon 019-39 51 43

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 december 2022
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan