Rekryteringskoordinator till FMUndSäkC

Om tjänsten

Sökande enhet
Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskolan.

Vi söker nu en Rekryteringskoordinator till Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC). Befattningen är placerad vid Stabsenheten med placeringsort Uppsala.

Sökande enhet
Stabsenheten stödjer och skapar förutsättningar för chefen FMUndSäkC och centrumet i övrigt att planera, genomföra och följa upp dess verksamhet. Förutom stödfunktioner som HR-, Säk-, Gen-, Log-, Prod- IT-, Ek- och Komm-funktioner finns även vaktmästar- och sekreterarstöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som rekryteringskoordinator bidrar du till utveckling av arbetssätt, processer, riktlinjer och verktyg utifrån den övergripande HR-strategin inom området.
Du stöttar Försvarsmaktens arbete med militär grundrekrytering men har som särskilt ansvar rekrytering till SOU/R Militärtolk. I ditt arbete ingår att utforma planeringsunderlag för rekryterings- och attraktionsverksamheten för FMUndSäkC:s aktuella rekryteringsbehov avseende SOU/R Militärtolk.

Du kommer även samverka och samordna FMUndSäkC verksamhet inom attraktionsområdet med andra enheter i Försvarsmakten, funktionsstyras via Försvarsmaktens HR-centrum men arbetsledas lokalt.

Tjänsten innefattar att planera och genomföra arbetet med attraktionsdelen av rekryteringsprocessen. Det innebär exempelvis att skapa och upprätthålla nätverk, medverka på lokala och centrala evenemang och mässor, hålla informationsföreläsningar och följa upp intresse. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor över hela landet men ensam vara ansvarig för FMUndSäkC:s särskilda utbildningar.

Befattningen innebär periodvis många resor.

Kvalifikations krav
- Akademisk eller annan relevant utbildning inom HR-området
- Minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom planerings- projekt- och samordningsarbete
- Erfarenhet och intresse av att hålla muntliga presentationer
- Erfarenhet av arbete med rutin- och processbeskrivning
- Goda kunskaper i MS Office paketet och intresse för användning av nya tekniska verktyg
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
- B-körkort

Meriterande kvalifikationer
- Genomförd svensk militär grundutbildning
- Erfarenhet av arbete med attraktions- och rekryteringsfrämjande aktiviteter
- Kunskap om Försvarsmaktens regelverk med tyngdpunkt på personalförsörjning
- God administrativ förmåga och förmåga att analysera arbetsprocesser
- Yrkesinformatörsutbildning inom Försvarsmakten
- Utbildning i system Atlas
- Erfarenhet av arbete på Plikt- och prövningsverket
- Vana att arbeta med CRM-verktyget Mitt Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Vi söker dig som stimuleras av utmaningar, har hög arbetskapacitet och besitter en god förmåga att skapa goda relationer till både interna och externa kontakter. Du är resultatorienterad i ditt arbetssätt och trivs med att ta egna initiativ. Du behöver också ha en förmåga att driva flera projekt parallellt. Egenskaper som är viktiga för denna roll är att vara förtroendeingivande, tydlig och orädd.

Vi söker dig med en hög integritet och vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och en förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter.
I din roll kommer du att interagera med många skilda delar av organisationen vilket förutsätter en tydlig kommunikation med chefer och medarbetare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
HR-chef Jeanette Borén, 018-19 65 03 

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 84
SACO-S FM Uppsala: Stephen Haughey, 018-19 65 52
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Övrigt
Arbetsort: Uppsala
Varaktighet: Tillsvidareanställning inkl provanställning sex månader
Beräknat startdatum/tillträde: 2023-03-01 eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: Civil

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-12-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 november 2022
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-12-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan