Teknisk chef till Artilleribataljon, Bodens Artilleriregemente A 8

Om tjänsten

Bodens Artilleriregemente A 8 är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning och Close air support. Vid regementet finns en regementsstab, artilleriets stridsskola och en artilleribataljon med tre kompanier och en bataljonsstab. A 8 är placerat i Boden och innehar idag ca 300 heltidsanställda. Vi står inför en stor tillväxt och söker dig som vill vara med på denna resa. Som anställd inom Försvarsmakten erbjuds du bland annat fysisk träning på arbetstid, möjlighet till flextid och ett varierande arbete- samtidigt som du är med och bidrar till Sveriges försvarsförmåga.

Är du intresserad och har stor kunskap inom teknisk tjänst? Trivs du att agera expertis och att arbeta lösningsorienterat? Då är tjänsten som teknisk chef bataljon vid Bodens Artilleriregemente en tjänst för dig. Du erbjuds en variation av uppgifter som du löser tillsammans med kollegor och ges goda möjligheter till kompetensutveckling inom teknisk tjänst samt stabstjänst. 

Tillhörande avdelning
Du är placerad vid A 8 bataljonsstab som är uppdelad i fyra sektioner med olika ansvarsområden: S1 personal, S379 genomförande, S46 logistik/ samband och S58 planering/ ekonomi. Som teknisk chef tillhör du Logistik- och sambandssektion S46 som är bemannad av officerare, soldater och civil personal. Sektionen ansvarar för att stödja förbandet avseende materielförsörjning, förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst och ledningsstödssystem. Sektionen planerar, samordnar och funktionsleder den logistiska och sambandsinriktade verksamheten på bataljonen. Du är liksom övriga på sektionen även en stabsresurs som löser andra tilldelade uppgifter efter behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Sektionens och stabens expertis inom teknisk tjänst
- Planera och leda teknisk tjänst inom bataljonens ram
- Funktionsleda kompanierna i teknisk tjänst
- Samverka med andra enheter inom Garnisonen och Försvarsmakten
- Stödja regementet i teknisk tjänst
- Deltaga i fältövningar
- Delaktig i stabsarbete och förbandets utvecklig

Kvalifikationer
- Yrkes- eller reservofficersexamen, nivå OR 7 
- Tjänstgöring i teknisk tjänst
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
- B-körkort

Meriterande
- Yrkes- eller reservofficersexamen, nivå OR 8 
- God datorvana
- Erfarenhet av arbete i PRIO samt LIFT
- Militära förarbevis
- Tjänstgöring i internationell insats

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarsfull, noggrann och initiativrik. Du har förmåga att kunna växla mellan att arbeta självständigt och arbeta i grupp samt hög förmåga att hantera flera olika uppgifter samtidigt som stundtals är under tidspress.

Stor vikt kommer utöver dina kvalifikationer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag skall vara framgångsrik förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund och uppförande kod som Försvarsmakten står för. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter. 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.
Omfattning: Heltid
Arbetsort: Boden
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: SO8
Lön: Individuell lönesättning

Resor både nationellt och internationellt kan förekomma i tjänsten.

Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, deltagande i utbildning, övning och insatser, både in- och utrikes.

För upplysningar om befattningen
Sektionschef S 46 Pär Berglund, 070-269 05 94, par.berglund@mil.se
Rekryteringskoordinator Tova Pettersson, 073-093 58 06, tova.pettersson@mil.se

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-348000:
OFR/O Janne Almgren


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-12-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Bodens Artilleriregemente, A 8, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål på långa avstånd och med hög precision. A 8 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 november 2022
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Bodens Artilleriregemente - A 8
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-12-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan