Avdelningschef till FMLOG Försörjning

Om tjänsten

Om befattningen

Hos Försvarsmakten Logistik (FMLOG) enhet för Försörjning får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer arbeta på FMLOG Försörjning som anskaffar, lagerhåller, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att produktion, planering och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Avdelningschef arbetar du främst med att leda avdelningens arbete och ingå i enhetens ledningslag. I arbetet ingår också att stödja, utveckla och följa upp arbetet och medarbetare inom avdelningen i enlighet med  FMLOG inriktning och FÖRS interna styrningar/beslut. Vid behov fånga upp och vidtaga lämpliga förändringsåtgärder. I arbetet ingår ordinarie arbetsuppgifter för chef med personalansvar t ex personalförsörjning, ekonomi och arbetsmiljöansvar.

Avdelningen Anskaffning & UE-planering består av ca 65 anställda i Arboga.Tjänsten innebär ett flertal gränsytor inom enheten, men också med andra delar av Försvarsmakten och även externt. Periodvis kan arbetet innebära att du behöver kunna resa och/eller arbeta på obekväm arbetstid. Som Avdelningschef rapporterar du till Enhetschef Försörjning.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning med inriktning logistik, ekonomi eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Några års erfarenhet av arbete inom logistik och inköp
 • Flera års erfarenhet som chef med personalansvar
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av att leda underställda chefer
 • Kunskap om Försvarsmaktens olika verksamhetsledningssystem, t ex PRIO
 • Utbildning i ledarskap

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarstagande, systematisk, initiativrik, lojal och stresstålig. Följer organisationens beslut och styrningar och utifrån dessa genomför förändringar samt skapar engagemang inom egen avdelning. Strävar efter att tillsammans med övriga delar på enheten nå resultat med hög kvalitet. Skapar förtroende i ditt arbets- och uttryckssätt och samarbetar prestigelöst såväl inom enheten som med övriga kontaktytor. Delar med dig av information, kunskaper och erfarenheter i strävan att uppnå överenskomna förändringar/utvecklingsaktiviteter samt gemensamma mål. Främjar en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär hos alla medarbetare, stödjer och uppmuntrar andra när det uppstår problem. Vårt arbete består i att hålla tidsramar med fokus på kostnader och effektivitet, till det uppträder du som ett föredöme och en aktiv företrädare för Försvarsmaktens utveckling och värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt

 • Anställning: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning om du inte är anställd inom Försvarsmakten
 • Arbetsort: Arboga
 • Tillträde snarast enligt ök

Upplysningar 

Du är välkommen att ställa frågor om befattningen till Per Astvald, Enhetschef FMLOG Försörjning eller Maud Carlsson, HR-generalist FMLOG Försörjning.

Fackliga företrädare

SACO, Pernilla Kjellgren
OFR/S, Håkan Antonsson
SEKO, Madelene Ekholm

Samtliga nås via växeln 0505-45 10 00 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-16. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 november 2022
 • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-12-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan