Naturvetenskaplig handläggare till Försvarsmaktens Meteorologi- och Oceanograficentrum (METOCC)

Om tjänsten

Naturvetenskaplig handläggare till Försvarsmaktens Meteorologi- och Oceanograficentrum (METOCC)

Befattningen erbjuder
Stimulerande och varierande arbetsuppgifter med möjlighet för medarbetaren att själv till viss del påverka schemaläggningen samt möjlighet till kompetensutveckling inom befattningen.

Möjlighet till fysisk träning på arbetstid.

Om enheten
METOCCs huvuduppgift är att utarbeta väderprognoser och oceanografiska prognoser till militära förband och staber dygnet runt. Vid METOCC tjänstgör ca 30 försvarsmeteorologer och 20 civila vid tre avdelningar. Vi är ungefär lika många kvinnor som män. Vi söker nu en civil medarbetare som ska arbeta i vår studiegrupp inom områdena meteorologi, klimatologi, hydrologi och oceanografi.

Arbetet innefattar i huvudsak dagtjänstgöring men natttjänstgöring kan förekomma. Viss helgtjänstgöring kan förekomma. Tjänsten är placerad i Enköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Naturvetenskapliga handläggaren arbetar tillsammans med övriga medarbetare inom studiegruppen med att förse Försvarsmakten med meteorologiska, klimatologiska och oceanografiska underlag. Studiegruppen deltar i utredningar som genomförs inom Försvarsmakten, det kan exempelvis handla om att beskriva hur meteorologiska parametrar sett ut vid ett visst tillfälle eller händelse.  Delar av arbetet är sekretessklassat.

Arbetet som naturvetenskaplig handläggare innebär att man tidvis arbetar ensam men oftast sker arbetet i ett arbetslag bestående av både civila och militära medarbetare.  Tjänsten innebär också att man vid behov, under kortvariga perioder, kan få tjänstgöra på annan ort.

Viss internutbildning kommer att genomföras efter anställning, främst på de tekniska system som används i tjänsten.

Kvalifikationer
• Minst kandidatexamen inom området naturvetenskap.
• B-körkort.
• Förmåga att uttrycka dig väl, både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska.
• Goda kunskaper i Microsoft Office programvaror inklusive macrohantering.
• Goda kunskaper i ArcGIS.


Meriterande
• Genomförd grundläggande militär utbildning och/eller erfarenhet av Försvarsmakten.
• Utbildning inom områdena meteorologi, klimatologi, hydrologi och oceanografi.

Personliga egenskaper
Du ska vara initiativrik, noggrann, lyhörd, stresstålig samt ha god samarbetsförmåga. Du ska också kunna hantera ett varierande arbetstempo. Vi ser gärna att du har viljan att utvecklas inom befattningen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid med sex månaders provanställning.
Civil befattning.
Tillträdesdatum: Snarast
Arbetsort: Enköping

För upplysningar om befattningen kontakta:
Helena Sundström, chef METOCC produktionsavdelning, tfn 070 - 311 69 24,
Mats Carlssson, stf chef METOCC produktionsavdelning, tfn 070 - 636 84 00.

Fackliga företrädare:
OF: Magnus Johansson, vxl 08-788 75 00,
SACO-S: AnnMarie Löfwenberg, vxl 08-788 75 00,
OFR/S: Clarence Arnstedt, vxl 08-788 75 00,
SEKO: Christian Hedberg, vxl 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-16. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Sökord:
Meteorologi, oceanografi, klimatologi, hydrologi, utredningsarbete, Enköping, Försvarsmakten, Ledningsregementet

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 november 2022
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2022-12-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan