Totalförsvarets ammunitions och minröjningscentrum (Swedec) söker hundförare

Om tjänsten

EOD- och sökkompaniet organiserar Arméns ammunitionsröjningsplutoner (EOD) samt avancerad sökpluton (ASÖK) och är en del av Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum, Swedec. Kompaniet genomför regelbundet insatser i tillfälligt sammansatta enheter, ofta i samverkan med andra förband.

På EOD- och sökkompaniet ställs höga krav på ansvarskänsla, flexibilitet, samarbetsförmåga, personlig mognad och integritet. 


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som hundförare tilldelas du en tjänstehund som du är ansvarig för dygnet runt, året runt. Du och hunden utbildas tillsammans för att lösa de uppgifter ni tilldelas, antingen som stöd till en avancerad sökgrupp eller som enskilt hundekipage. Ni arbetar för att hitta ammunition eller sprängämnen som ett stöd till avancerad sökpluton i deras arbete. 

 
Krav

 • Genomförd militär grundutbildning/värnplikt med godkända vitsord. (Även rekryter som är under genomförande av militär grundutbildning är behöriga att söka)
 • Genomförd hundförarutbildning i Försvarsmakten eller annan myndighet alternativt motsvarande civil utbildning (civilt företag/SBK)
 • Godkänd i Svenska 1, Matematik 1, Engelska 5 från gymnasiet
 • Körkort lägst B manuell växellåda (även den som håller på att ta sitt körkort är behörig att söka)


 
Meriterande
Militärt förarbevis lätt och tung personterrängbil 
Utbildad stridssjukvårdare
Genomförd internationell insats
Genomförd Gruppbefälsutbildning
 
Dokument att bifoga ansökan

 • Personligt brev med beskrivning av dig själv
 • Civilt och militärt CV med aktuella referenser
 • Gymnasiebetyg
 • Intyg annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet
 • Körkort och eventuellt militärt förarbevis

Militärt betyg och vitsord med referenser
 
Övrigt
Som hundförare är det mycket viktigt att du ser dig själv i befattningen under 4-6 år. Tjänsten kan innebära att du börjar din anställning som avancerad söksoldat, i väntan på tilldelning av tjänstehund.

För dig som är intresserad av att bli hundförare men inte redan har hundförarutbildning redan så rekommenderar vi dig att söka via vår andra annons för EOD- och sökkompaniet.
 
Anställningen: Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till maximalt 12 år. Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt skyldighet att tjänstgöra utomlands.
 
Lön: Individuell lönesättning, lägsta ingångslön 22 000 kr
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Eksjö
Sista ansökningsdag: 2023-02-05

Ansökningsprocessen: Du kommer att få e-post som bekräftelse på att ansökan är mottagen. Därefter kommer ansökningshandlingarna att granskas. Du kan sedan komma att kallas till förbandet för intervjuer, fysiska tester och läkarundersökning.
 
För upplysningar om befattningen kontakta:

Caroline Tillström, ställföreträdande kompanichef EOD- och Sökkompaniet. Telnr 076-649 21 77, mejladress: caroline.tillstrom@mil.se.
 
För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Maria Bydén, HR-generalist. Mobilnummer: 073-710 70 89, mejladress: maria.byden@mil.se.
 
Fackliga representanter nås via växeln, 0381-180 00
Johan Lönnefelt, OF Eksjö
Martin Hillberg, Försvarsförbundet
Mats Felix, SEKO
Joel Lundgren, SACO
 
 
 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter inom ammunitions- och minröjning. Vårt huvudsakliga uppdrag är att verka inom totalförsvaret, med fokus på utbildning, utveckling och underrättelser. Läs mer om Swedec här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 januari 2023
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan