Swedec söker GSS/K till EOD- och sökkompaniet

Om tjänsten

EOD- och sökkompaniet organiserar Arméns ammunitionsröjningsplutoner (EOD) samt avancerad sökpluton (ASÖK)och är en del av totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum, Swedec. Kompaniet genomför regelbundet insatser i tillfälligt sammansatta enheter, ofta i samverkan med andra förband.

Som anställd vid EOD- och sökkompaniet ställs  höga krav på flexibilitet, samarbetsförmåga, personlig mognad och integritet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Beroende på inriktning innebär jobbet antingen att man verkar som ammunitionsröjningssoldat på en EOD-grupp, söksoldat vid avancerad sökpluton eller hundförare vid någon av våra hundgrupper. Beroende på typ av insats kan andra arbetsuppgifter förekomma. I befattningarna ingår naturligt att man regelbundet verkar som instruktör inom sitt specialistområde men även inom allmänmilitära sakområden. Arbete på höga höjd eller i trånga utrymmen ingår i ordinarie tjänst.

Som ammunitionsröjningssoldat understödjer du chefen med robotkörning, förbereder mtrl t ex spräng- och tändmedel. Du kan också verka som stridssjukvårdare på gruppen.

Som avancerad söksoldat skall du kunna söka i svåra miljöer eller med hög hotbild. Du handhar både enkla verktyg och avancerad sökmateriel.

Som hundförare ska du och hunden arbeta för att hitta ammunition eller sprängämnen som stöd åt avancerad sökpluton i deras arbete. En stor del av det dagliga arbetet är att utbilda hunden.

Kvalifikationer:

 • Genomförd militär grundutbildning/värnplikt med godkända vitsord. (Även rekryter som är under genomförande av militär grundutbildning är behöriga att söka)
 • Godkänd i Svenska 1, Matematik 1, Engelska 5 från gymnasiet
 • Körkort lägst B manuell växellåda (även den som håller på att ta sitt körkort är behörig att söka)

Meriterande:

 • Nuvarande eller tidigare GSSK-anställning
 • Militärt förarbevis lätt och tung personterrängbil
 • Utbildad stridssjukvårdare
 • Genomförd internationell insats
 • Genomförd Gruppbefälsutbildning

Personliga egenskaper:

Som anställd vid EOD- och sökkompaniet ställs höga krav på flexibilitet, uthållighet, samarbetsförmåga och personlig integritet. Insatsattityd är ett av kompaniets värdeord.

Övrigt:

Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till maximalt 12 år. Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt skyldighet att tjänstgöra utomlands.

Lön: Individuell lönesättning, lägsta ingångslön 22 000 kr

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Eksjö

Kontaktpersoner:

För information om befattningen kontakta:
Kn Caroline Tillström, ställföreträdande kompanichef EOD- och Sökkompaniet,
caroline.tillstrom@mil.se,  076-649 21 77

För information om rekryteringsprocessen:
Maria Bydén, HR-generalist
maria.byden@mil.se, 073-710 70 89

Fackliga företrädare nås via växel: 0381-180 00

OFR/O: Kn Johan Lönnefelt

OFR/S Försvarsförbundet: Martin Hillberg

SEKO Mats Felix

SACO Joel Lundgren

Dokument att bifoga ansökan

 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning, både civilt och militärt CV med aktuella referenser
 • Gymnasiebetyg
 • Intyg annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet
 • Körkort och eventuellt militärt förarbevis
 • Militärt betyg och vitsord med referenser

Sista ansökningsdag:

Sista ansökningsdag: 2023-02-05. Du kommer att få e-post som bekräftelse på att ansökan är mottagen. Därefter kommer ansökningshandlingarna att granskas. Du kan sedan komma att kallas till förbandet för intervjuer, fysiska tester och läkarundersökning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter inom ammunitions- och minröjning. Vårt huvudsakliga uppdrag är att verka inom totalförsvaret, med fokus på utbildning, utveckling och underrättelser. Läs mer om Swedec här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 januari 2023
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan