Mekaniker 11.Operativt tekniskt kompani (GSS/K Halmstad)

Om tjänsten

Grundutbildningsbataljonen är en enhet vid FMTS (Försvarsmaktens Tekniska Skola) för grundutbildning samt krigsförband  (1.Operativa logistikbataljon) och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att utbilda värnpliktiga i logistik (främst inom transporttjänst,  förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst) samt att ge tekniskt stöd, reparationer och underhåll på Försvarsmaktens markbundna materiel. Vår verksamhet genomförs idag i Halmstad och Kungsängen samt internationellt vid våra insatser i exempelvis Mali. Bataljonen har sin huvudsakliga gruppering på FMTS i Halmstad där bataljonsledning samt GU-kompaniet och delar ur ett operativt tekniskt kompani finns. I övrigt har bataljonen förbandsdelar med teknisk inriktning i Kungsängen.

För vår verksamhet i Halmstad  söker vi nu mekaniker GSS/K (FMTS Grundutbildningsbataljon).

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som soldat och mekaniker kommer du att tjänstgöra på en teknisk pluton i Halmstad. Du kommer att arbeta med en stor bredd av materiel inom något av våra arbetsområden. Du kommer att självständigt och i grupp utföra felsökning, service och reparationer i såväl verkstad som fält. Anställningen kommer att följas av viss utbildning på grundläggande nivå samt specifika systemkurser mot de aktuella materielsystemen.

Våra arbetsområden är

Mekaniker inom fordon/stridsfordon, fältarbetsmaskiner, tele-/samband, reservdelsförsörjning, kyl- och klimat eller vapen.

Kvalifikationer

 • Genomförd militär grundutbildning som mekaniker (GU, VPL, GMU).
 • Körkort B.
 • Uppfylla fysiska krav efter fysiska tester.

 Meriterande

 • GSS/K som mekaniker.
 • Tidigare arbetslivserfarenhet som mekaniker.
 • Genomgått yrkestekniskt gymnasium med godkänt resultat.
 • Utåtriktad samt har lätt att samarbeta med andra människor.
 • God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Du bör ha en god förmåga att kommunicera och samarbeta. Som person är du initiativrik och van att leverera med hög kvalitet. Du är även strukturerad, noggrann och säkerhetsmedveten. Arbetet innebär en varierande vardag där skiftande inslag är normalbilden så flexibilitet är också viktigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. FMTS vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald och könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt

Anställningsform: Heltid
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Anställning enligt FM avtal för kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer, soldater och sjömän.


Upplysningar om befattningen
Oliver Alvesparr, Plutonchef  16.LTP FMTS GU-bataljon.
Tel: 035-266 20 00 (vxl).

Information om rekryteringsprocessen
Sofia Jönsson, HR-generalist FMTS GU-bataljon
Tel: 035-266 20 00 (vxl)

 

Fackliga företrädare

HSOF: Anders Norén

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

 

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31. Din ansökan bör innehålla CV, värnpliktsbetyg samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 december 2022
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan