Stf gruppchef SB/IS grupp vid FMTS grundutbildningsbataljon

Om tjänsten

Grundutbildningsbataljonen är en enhet vid FMTS (Försvarsmaktens Tekniska Skola) för grundutbildning samt krigsförband  (1.Operativa logistikbataljon) och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att utbilda värnpliktiga i logistik (främst inom transporttjänst,  förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst) samt att ge tekniskt stöd, reparationer och underhåll på Försvarsmaktens markbundna materiel. Vår verksamhet genomförs idag i Halmstad och Kungsängen samt internationellt vid våra insatser i exempelvis Mali. Bataljonen har sin huvudsakliga gruppering på FMTS i Halmstad där bataljonsledning samt GU-kompaniet och delar ur ett operativt tekniskt kompani finns. I övrigt har bataljonen förbandsdelar med teknisk inriktning i Kungsängen.

För vår verksamhet i Halmstad söker vi nu enStf gruppchef SB/IS-grupp (FMTS Grundutbildningsbataljon) 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

SB/IS-gruppen är bataljonsstabens helpdesk och utgör ett användarstöd för stabspersonalen som arbetar i LSS MARK (Ledningsstödsystem MARK. Informations- och sambandssystem). Du stödjer vid drift, övervakning, underhåll och konfiguration av LSS MARK vad avser hårdvara, grundläggande IT-tjänster operativsystem, databaser och applikationsservrar. Befattningens dagliga uppgifter består i drift av system i bruk och vid behov verka som instruktör med fokus på att utbilda rekryter. 

Kvalifikationer

 • Grundläggande militär utbildning/värnplikt (lämpligen Samband/ledning, IS assistent eller SB/IS mekaniker motsv.)
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Körkort, lägst B.

Meriterande

 • Genomförd gruppchefsutbildning
 • Kunskaper och erfarenhet av drift av FMLS LSS MARK 1.5
 • Genomgått kurs SA-LAN (Ledningssystem stabsplats)
 • Genomgått kurs i Färist 3.x (begränsad behörighet)
 • Genomgått kurs MKN Taktiskt bärarnät telefoni GK
 • Genomgått kurs Systemkurs C2 SLB
 • Kunskaper och erfarenhet av upprättande/drift av SbE
 • God förmåga att läsa och förstå engelsk facklitteratur inom arbetsområdet

Personliga egenskaper

Du bör ha en god förmåga att kommunicera och samarbeta. Som person är du initiativrik, drivande och van att leverera med hög kvalitet. Du är även strukturerad, noggrann och säkerhetsmedveten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. FMTS vill ta tillvara de kvalitéer som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenhet i våra rekryteringar.

Övrig information

Anställningsform: Heltid
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.  

Anställning enligt FM avtal för kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer, soldater och sjömän.

Upplysningar om befattningen

Göran Persson, Chef utbildningsstödsektionen FMTS GU-bataljon.
Tel: 035-266 20 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen

Sofia Jönsson, HR-generalist FMTS GU-bataljon
Tel: 035-266 20 00 (vxl)

Fackliga kontaktpersoner vid FMTS

HSOF: Anders Norén

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-10. Din ansökan bör innehålla CV, värnpliktsbetyg samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 januari 2023
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan