Teknisk chef till Västerbottensgruppen,

Om tjänsten

Om enheten

Västerbottensgruppen är en av Norra militärregionens fem utbildningsgrupper och är placerad på Umeå Garnison. Utbildningsgruppen består av kontinuerligt tjänstgörande officerare och civila, organiserade i tre sektioner (utbildnings-, planerings- samt logistiksektion).

Västerbottensgruppens främsta uppgift är att utbilda 13.Hemvärnsbataljon samt stödja de frivilliga försvarsorganisationerna i Västerbotten. 13.Hemvärnsbataljonen kallas också för Västerbottensbataljonen. Förbandet innehåller 1 bataljonsstab med ledningspluton, 3 insatskompanier, 4 bevakningskompanier, 2 musikkårer, 1 båtpluton, 1 flyggrupp, 1 tanknings- och laddningsomgångsgrupp samt 1 CBRN-pluton. Förbandet finns över hela Västerbottens län.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Teknisk chef vid Västerbottensgruppen är du placerad i logistiksektionen, tjänsten innebär stor variation i arbetsuppgifterna.

Sektionen ansvarar för att stödja dels 13.Hemvärnsbataljon samt dels Västerbottensgruppen avseende materielförsörjning, förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst. Sektionen planerar, samordnar och funktionsleder den logistiska verksamheten i Västerbotten.

Som Teknisk chef ansvarar du för samordning och prioritering av teknisk tjänst inom 13.Hemvärnsbataljon och Västerbottensgruppen samt stödjer chefen för logistiksektionen inom sektionens samtliga arbetsområden. Du arbetar praktiskt inom den tekniska tjänsten samt inom sektionens samtliga arbetsområden.

 

Kvalifikationer

Teknisk officer, OR 7
Erfarenhet av LIFT samt PRIO inom den tekniska tjänsten

B- körkort

C-körkort/militära förarbevis

 

Meriterande

Tidigare erfarenhet som Teknisk chef.
Erfarenhet ifrån FMLOG/FMTS/FMTIS.
Kunskap och erfarenhet om de inom utbildningsgruppen förekommande fordon-/vapen-/materielsystemen.
Erfarenhet av stabsarbete.

Erfarenhet av trupputbildning.

Körkort/militära förarbevis på de inom utbildningsgruppen förekommande fordonen, t ex tung lastbil, bandvagn, hjullastare, truck.

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarsfull, noggrann och initiativrik. Du har förmåga att kunna växla mellan att arbeta självständigt och arbeta i grupp, hög förmåga att hantera flera olika uppgifter samtidigt som stundtals är under tidspress. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag skall vara framgångsrik förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund och uppförande kod som Försvarsmakten står för. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter.

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Chef Logistiksektion, Fanjunkare Thomas Jansson, 070-5780709.

Chef Västerbottensgruppen, Major Johan Hellström, 070-6567790.

Fackliga representanter är

Officersförbundet, Fanjunkare Peter Viklund, 070-2242853.

Seko FM: Susanne Thunberg nås via växeln på 0921-34 80 00

Försvarsförbundet: Jessica Wuopio nås via växeln på 0921-34 80 00

 

Övrigt

Arbetsorten är Umeå och önskat tillträde är under våren 2023 eller enligt överenskommelse.    

Befattningen är militär tillsvidareanställning med placering i säkerhetsklass och krigsplacering. Tillträde enligt överenskommelse, anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-16.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 december 2022
  • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
  • Förband: Norra Militärregionen - MR N
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan