Chief of Intelligence till HAW i Pápa, Ungern

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba i en spännande och utmanande miljö utomlands. Tjänstgöringsstart sommaren 2024.

HAW är en multinationell flottilj baserad i Pápa, Ungern, vars verksamhet är ett samarbete mellan tolv nationer. Tillsammans har länderna köpt och bemannar tre Boeing C-17 Globemaster III som opereras gemensamt världen över i ett 30-årigt åtagande. Sverige har varit verksamma på plats sedan starten 2008 och vi har idag ca 26 anställda i HAW och två i SWE National Support Element (NSE). Tillsammans med medföljande familjer består kontingenten av ca 80 personer varav ca 15 skolbarn.

Personalen i den svenska kontingenten har Pápa (35 000 inv.) som tjänstgörings- och bostadsort under tjänstgöringstiden. Pápa är beläget cirka 17 mil väster om Budapest (till Wien ca 13 mil, till Bratislava ca 10 mil). Avståndet mellan Pápa stad och Pápa Air Base är ca 6 km.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du är högste företrädare för underrättelsefunktionen, som består av 4 personer, inom HAW vilket medför en del funktionsutvecklingsarbete. Du är rådgivare åt HAW ledning avseende ledning, planering och genomförande av uppdrag vad avser underrättelsefunktionen. Du leder och fördelar arbetet inom Wing Intel och verkar som underrättelseofficer. 

Du ansvarar för kontakten med de deltagande ländernas centrala underrättelsefunktioner.

Du företräder HAW vid möten med andra organisationer, bl.a. lokala polisen. Resor till utbildningar, konferenser och möten ingår i tjänsten.
Viss flygverksamhet ingår i tjänsten för att för att hålla sig uppdaterad om underrättelseläget. Tjänsten ingår i Command and Control Skvadronen (C2S) som består av Flight Dispatcher, diplomatisk avdelning och administrativ personal.

Kvalifikationer

• Officer (OF 3).
• Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift (STANAG 3-3-3-3).
• Erfarenhet av stabs- och underrättelsetjänst på operativ nivå.

Meriter och önskvärda kvalifikationer

• Erfarenhet från befattning i ledning av underrättelsetjänst.
• Erfarenhet av transportflyg.
• Erfarenhet av internationell tjänstgöring i underrättelse- och stabsbefattning.
• Utbildning BICES och INTELFS.
• Utbildning: NATO Security Course, NATO Intelligence Course, NATO Open Source Intelligence Course, NATO Intelligence Requirement Management and Collection Management (IRM&CM) Course, NATO Intelligence processing course. Advanced Airlift Mobility Intelligence Course, COMAO.

Önskade kvalifikationer som inte innehas kan kompletteringsutbildas/praktiseras efter överenskommelse med verksamhetsansvarig före tjänstgöringen påbörjas.

Personliga egenskaper

Du kommer att arbetsleda personal från olika nationer vilket ställer stora krav på din ledarskapsförmåga. Du behöver också ha en god förmåga att strukturera och prioritera det egna och teamets arbete.

Den speciella miljö som tjänstgöringen och verksamheten utomlands innebär ställer stora krav på noggrannhet, precision, god samarbetsförmåga, social kompetens och flexibilitet.

Du bör kunna ta initiativ, vara ansvarstagande och jobba självständigt samt fungera väl i grupp.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättningen av befattningen.

Övrigt

 • Avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands tillämpas (URA), vilket bl a innebär förtroendearbetstid.
 • Arbetstidsförläggning dagtid måndag till fredag, dock förekommer tjänstgöring på kvällar och helger. Arbetet kräver också beredskap och nåbarhet på telefon.
 • Har du familj finns det möjlighet för den att följa med, vilket vi rekommenderar. För barn i skolålder erbjuds skolundervisning på engelska eller via distans. Undervisningen sker på Quality School International (QSI) i Pápa (www.qsi.org).
 • Tjänstgöringsperioden startar sommaren 2024 och inriktas mot att omfatta 4 år. De exakta tidpunkterna för tjänstgöringsperiodens start och längd fastställs i samband med uttagning till befattningen och i samråd med arbetstagaren.
 • Innan du börjar din tjänstgöring får du genomföra en besöksresa till Pápa efter överenskommelse.
 • Andra utbildningar och erfarenheter som saknas och bedöms nödvändiga för tjänsten kan kompletteras efter överenskommelse och förberedande utbildning kan komma att bli aktuell.
 • Försvarsmaktens regler för fysisk standard gäller.  
 • Befattningen utgår från en gradnivå enligt Unit Manning Document (UMD) men kan tillsättas med en grad upp eller ned.
 • Intervjuer för berörda bedöms genomföras under kvartal 1 2023.

Upplysningar om tjänsten

C Internationella avdelningen,

Roger Saxin, 0510-47 76 11

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

C NSE Pápa,

Lotta Tiller, +70 886 98 36

E-post: f7-internationella-avd@mil.se

Internationella avd,

Mikael Svensson, 0510 – 47 70 99

Åsa Wikström, 0510-47 71 15

E-post: f7-Internationella-avd@mil.se

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31. Din ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt beskriver din familjesituation.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 december 2022
 • Plats: Ungern - Pápa, Pápa, Ungern
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan