Rekryteringsofficer

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Norrbottens regemente, I 19 söker en rekryteringsofficer. Det säkerhetspolitiska läget i vårt närområde har försämrats och regeringen har beslutat att den militära förmågan fortsatt ska stärkas. Det innebär att Försvarsmakten och Norrbottens regemente ska växa. En avgörande faktor för att vi ska kunna växa är att vi kan attrahera nya medarbetare och som rekryteringsofficer är du en viktig pusselbit i det arbetet.


Om enheten
Befattningen som rekryteringsofficer är placerad vid regementsstabens genomförandeavdelning på kommunikationssektionen. Det är den sektion som ansvarar för kommunikationstjänst och rekryteringsfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som rekryteringsofficer ansvarar du för att vidmakthålla, utveckla och genomföra regementets plan för rekrytering, vilket bland annat innebär att samordna verksamheten tillsammans med vår rekryteringskoordinator samt våra yrkes- och skolinformatörer. Arbetet ställer höga krav på dialog och samverkan såväl inom regementet som med kollegor på andra förband runt om i Sverige, samt med lokalt och regionalt näringsliv och offentlig sektor.

KRAV
Kvalifikationer
 •  Yrkesofficersexamen
 •  Körkort B

Personliga egenskaper

Du är en lagspelare med god förmåga att bygga nätverk inom och utom Försvarsmakten. Att visa respekt för din omgivning och välkomna olikheter är ett självklart förhållningssätt för dig. Du är flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden. I denna roll är det viktigt att ha förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och kunna fatta beslut i linje med högre chefs vilja. Du är också noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen.

MERITERANDE 
 •  Erfarenhet från arbete med rekrytering eller projektarbeten

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: OR 7
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Boden
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer. Deltagande i övningsverksamhet vid förbandet eller regionala och centrala event kan innebära frånvaro samt att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie kontorsarbetstid.

Försvarsmakten arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.


För upplysningar om befattningen kontakta:
Anna-Lena Hesse, Chef Kommunikationssektionen/I 19, tel 073-292 13 95, e-post: anna-lena.hesse@mil.se

Övlt Anders Killmey, Chef Genomförandeavdelningen/I 19, 072-712 38 76, e-post: anders.killmey@mil.se


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Anna-Lena Hesse, Chef Kommunikationssektionen/I 19, tel 073-292 13 95, e-post: anna-lena.hesse@mil.se

Övlt Anders Killmey, Chef Genomförandeavdelningen/I 19, 072-712 38 76, e-post: anders.killmey@mil.se


Fackliga företrädare:

OF Bothnia – Mikael Lundsten

SEKO – David Vinberg

Försvarsförbundet – Annelie Forshage 

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 0921-34 80 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 januari 2023
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens regemente – I 19
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-02-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan