Kvartermästare till Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

14. Flygbaskompaniet vid Skaraborgs flygflottilj söker kvartermästare

Vi söker dig som vill tjänstgöra kontinuerligt som kvartermästare på 14. Flygbaskompaniet. Annonsen riktar sig mot dig som genomfört godkänd Specialistofficersutbildning med inriktning logistik.  

Om enheten

14. Flygbaskompaniet är en del ur 7.e flygflottiljens krigsförband. Kompaniet har en bred verksamhet som ingår iett baskoncept. Kompaniets uppgifter är att upprätta, drift hålla samt skydda flygbasen och dess område. För att lösa huvuduppgift har kompaniet en Fälthållningspluton, Räddningspluton, Sambandstropp, Flygbassäkerhetsplutonsamt Hundavdelning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kvartermästaren ansvarar ni för kompaniets materielförsörjning, materielunderhåll, materielplanering och förnödenhetsförsörjning. Ta emot/samordna tillförda resurser från understödjande/underställda enheter. Leder arbetet med behovssättning, MFO, AFO, inventering inom kompaniet. Ammunitionsplanera för kommande år kopplat mot budget och verksamhet. Kvartermästare ingår i kompaniledningens framdrivning och utveckling av krigsförband. Som kvartermästare utgör ni ett stöd till kompanichefen som del av kompaniledning i planeringsarbete och genomförande av kompaniets verksamhet. Du deltar även i övningar, operationer och insatser tillsammans med kompaniet.

Kvalifikationer

 • Genomförd specialistofficersutbildning med logistikinriktning
 • Körkort B manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap
 

Meriterande

 • Befattningsutbildning mot sökt befattning
 • Värnplikt på Skaraborgs Flygflottilj
 • Skyddsvaktsutbildning
 • Kunskap om flygbasförbands uppgifter
 • Militära förarbevis på lätt personterrängbil, lastbil och terränghjuling
 • Utbildning på följande vapensystem: AK5C/D, P88
 • Tidigare erfarenhet som kvartermästare
 • Körkort klass C/CE med militärt förarbevis. Truckförarbevis
 • Erfarenhet av arbete i FM datasystem såsom LIFT, PRIO och VIDAR
 • Utbildning i PRIO logistikfunktioner såsom BAS, MOF med fler

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du har lätt för att samarbeta, är ansvarstagande, kreativ, säkerhetsmedveten och kan ta egetinitiativ då vi på kompaniet har stor bredd på verksamheten. Du är självständig och har ett bra ordningssinne. Resultatinriktad, ödmjuk, samt en lagspelare som kan agera självständigt. Fysisk träning skall vara en naturlig del i din vardag.

Du måste kunna arbeta strukturerat, självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden med tidspress då förutsättningarna ändras. Du är en problemlösare med god analytisk förmåga. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt.

Tjänsten som kvartermästare är av vikt att du är lyhörd, prestigelös och att du är en god lagspelare.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som kontinuerligt tjänstgörande militär befattning nivå OR6-7.

Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen attkontakta Kapten

Ralf Johansson, 070-266 54 26/ralf.johansson@mil.se.

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 december 2022
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan