Ställföreträdande Stabschef till 3.helikopterskvadron

Om tjänsten

Om förbandet

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som deltar vid insatser i Sverige och internationellt. 3.helikopterskvadron i Ronneby är en av Helikopterflottiljens skvadroner och är samlokaliserad med Blekinge flygflottilj (F17). 3.helikopterskvadron är inriktad på sjöoperativ verksamhet vilket innebär ett tätt samarbete med marinen.

Staben vid 3.helikopterskvadron består av ca 50 medarbetare som är fördelade på ett antal sektioner som stödjer skvadronchefen med administration, sambandstjänst, personaltjänst, flygunderhåll, logistik, flyguppdrag samt säkerhet- och underrättelsetjänst.

Om befattningen

Just nu söker vi en ställföreträdande Stabschef till 3.Helikopterskvadron. Ställföreträdande Stabschefens uppgifter är att tillsammans med Stabschefen leda stabens arbete och stödja Skvadronchefen i ledningen av skvadronen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ställföreträdande Stabschefens huvudsakliga uppgift är att tillsammans med Stabschefen koordinera stabens verksamhet i hela konfliktskalan. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med Stabschefen vidmakthålla och utveckla stabensinterna processer för planering, genomförande och uppföljning. Administrativa rutiner såsom postlottning och skrivelsehantering är också en del av ställföreträdande Stabschefens uppgifter.

Befattningen innebär även att vara med och utveckla stabens arbete och organisation samt utgöra en rådgivande funktion inom stabsarbete för andra delar av skvadronen.

Kvalifikationer

Anställd i Försvarsmakten med kontinuerlig tjänstgöring
Godkänd yrkesofficersexamen
God kunskap i Office-paketet
Goda kunskaper i svenska, tal och skrift
Körkort B

Meriterande kvalifikationer

Förtrogen med Försvarsmaktens stabsarbetsmetodik
Kunskap om system VIDAR.
Kunskap om PRIO i CPA-rollen
Förarbevis

Personliga egenskaper

Som ställföreträdande Stabschef krävs det att du är initiativtagande och drivande. Du är utåtriktad och har lätt för att kommunicera i såväl tal som skrift. Du är strukturerad och har ordningssinne. Då det tidvis är hög arbetsbelastning krävs att du är flexibel och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Nivå: Specialistofficer Fanjunkare/SO 7

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Ronneby

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, insatsverksamhet samt deltagande i utbildning och övningsverksamhet.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Stabschef, Mj Peter Forslund, 0457-47 22 02.

Fackliga företrädare:

OFR/O Hans Lundgren

SACO Anneli Helmersson

SEKO Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel 08-514 390 00

Sista ansökningsdag:

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-19. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 januari 2023
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-02-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan