Samverkansofficer vid Helikopterflottiljens genomförandeavdelning

Om tjänsten

Om tjänsten
Samverkansofficeren arbetar med människor i olika roller och befattningar, både militärt och civilt, knyter kontakter och löser problem. Är du intresserad av att arbeta med totalförsvaret i Östergötland vid Helikopterflottiljen är detta ett arbete för dig!

Befattningen som Samverkansofficer är placerad inom Helikopterflottiljstabens genomförande-avdelning (A3) i Linköping. Avdelningen ansvarar för ledning av förbandsproduktionen inom Helikopterflottiljen och leder flottiljens uppdrag inom pågående operationer. Genomförandeavdelningen består av ca 40 personer fördelat på fyra sektioner där du kommer att ingå i planeringssektionen.

Samverkansofficerens roll är att samverka med högre chef, understödda chefer, andra förband och civila myndigheter. Arbetet är till del självständigt och bedrivs till största delen i genomförandefasen av verksamheten. Det förekommer även planeringsarbeten på kort och medellång sikt inom A3, då inom ramen för flottiljstabens uppgifter.

Vid insats ingår samverkansofficeren i Hkpflj ledningslag. Annan insatsuppgift kan vara att avdelas för samverkan vid taktiskt stab eller operativa förbands staber.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som samverkansofficer arbetar man i huvudsak med följande arbetsuppgifter:

 • Samverkar med Högre chef och MR i förbandsrelaterade ärenden.
 • Samverka med- och stödja civilsamhället inom ramen för totalförsvarsplanering.
 • Kunna företräda förbandet i totalförsvarsfrågor mot civilsamhället.
 • Samverkar med alla i Hkpflj ingående enheter samt vid behov med andra förband och civila myndigheter, regioner, kommuner och företag.
 • Bereda underlag för beslut av förbandschef.
 • Deltar i arbetet med krigsplanläggning och krigsförbandsvärdering.
 • Beredd tjänstgöra som Vakthavande Befäl (VB) i flottiljens beredskap.
 • Delta i planläggning och genomförande av större övningar.
 • Introducera och delge lokalt eller centralt framtagna utbildningshjälpmedel.
 • Utgöra länk mellan flottiljen och centrala enheter samt förband som understöds av flottiljen.

Kvalifikationer

 • Officer OF 1 eller OF 2
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i såväl svenska som engelska
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet som samverkansofficer från nationell- och/eller internationell stabstjänst.
 • Erfarenhet från nationell- och/eller internationell stabstjänst.
 • Erfarenhet av förbandsutbildning/större förbandsövningar

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande med andra människor.

Du trivs med att arbeta självständigt samt i grupp. Som person är du utåtriktad och tycker om att ha många kontaktytor både internt och externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Övriga önskvärda egenskaper som samverkansofficer inom Helikopterflottiljen är stresstålighet, struktur samt en fallenhet för att lösa uppkomna problemställningar. Du behöver vara säkerhetsmedveten samt ansvarstagande och ha ett väl utvecklat ordningssinne.

Du behöver även ha förmåga att leda och driva projekt självständigt kopplat till förbandets produktionsmålsättningar och/eller målsättningar inom ramen för pågående operationer. Det är också viktigt att du kan se helheten då tjänsten innebär att du självständigt ska kunna tolka regler och bestämmelser och överföra dem till Helikopterflottiljens regelverk och verksamhet. Som sökande bör du ha ett intresse för genomförande skedet av verksamheten som kan innebära kort om tid till förberedelser, genomförande och efterarbete.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, befattningen är militär.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Tillträde enligt överenskommelse

Under anställningsprocessen kommer det att genomföras intervjuer samt fysiska tester.

För upplysningar om befattningen samt rekryteringsprocessen kontakta:
Mer information om tjänsten lämnas av övlt Mathias Johansson, 013-28 30 00 (vxl) eller mj Anders Glingesten, 013-28 30 00 (vxl).

Fackliga företrädare:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström

OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson

SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist

Samtliga företrädare nås via växeln på 013-28 30 00 (vxl)

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-01.

Din ansökan bör innehålla CV med aktuella referenser samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 december 2022
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan