Stabsassistenter sökes till stridsledningscentralen vid A3, Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Om tjänsten

Arbetsuppgifter:
Helikopterflottiljen söker stabsassistenter till vår ledningscentral och genomförandesektion.

Dina viktigaste arbetsuppgifter utgörs av övergripande dokumentation och administration i stridsledningscentralen med ett fokus på Helikopterflottiljens dagliga verksamhet på kort sikt, i ”Här och Nu”-perspektivet.

Du har goda möjligheter att påverka inriktningar i arbetet likväl som stora möjligheter till att utvecklas i befattningen. Du är en person som gillar att vara i händelsernas centrum genom att stödja stabens personal i stridsledning av förbandet, såväl som att bistå det civila samhället och totalförsvaret.

Befattningen som stabsassistent är placerad inom Helikopterflottiljstabens genomförande-avdelning (A3) i Linköping. Avdelningen ansvarar för ledning av förbandsproduktionen inom Helikopterflottiljen, leder flottiljens insats och beredskapsuppdrag. Genomförandeavdelningen består av ca 40 personer fördelat på fyra sektioner där du kommer att ingå i genomförandesektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Uppgift:

 • Medverka i insatsplanering
 • Dokumentation av in och utgående ärenden
 • Förande av lägesbild och tablåer
 • Framtagande av underlag till ordergivning/stabsorientering
 • Förande av krigsdagbok/ mötesprotokoll
 • Medverkar i stabens arbete enligt chefs bestämmande

Ett flertal övriga uppgifter tillkommer och arbetet ställer krav på egen problemlösningsförmåga och ett serviceinriktat tankesätt.

Kvalifikationer

 • Genomfört GU/GMU med godkända betyg
 • Svensk medborgare

Meriterande

 • Utbildning som stabsassistent/undassistent.
 • Utbildning i försvarsmaktens kartprogram (GEO).
 • Utbildning och erfarenhet inom CBRN funktionen

Sökande ur samtliga vapengrenar välkomnas

Personliga egenskaper

Du har som individ ett sinne för att strukturera uppgifter, även då förutsättningarna är bristfälliga eller förändras. Du löser dina uppgifter noggrant och ansvarstagande med ett stort resultatfokus. Som person är du social, prestigelös och lätt att samarbeta med.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

För upplysningar om befattningen kontakta

Hkpflj-TOC@mil.se

eller

C GEN/TOC Kn Carl Simon Ellingsen 0721-99 11 33

Information om rekryteringsprocessen
Innan eventuell anställning kommer du att kallas till förbandet för intervjuv, fystester och säkerhetsprövning. Tillträde av befattning bestäms efter dialog och överenskommelse med nuvarande arbetsgivare.

Fackliga företrädare

OFR/O, Mats Häggström

Försvarsförbundet, Caroline Nilsson

SACO-S, Anneli Helmersson

SEKO, Urban Hellqvist

Samtliga nås via växeln 013-28 30 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-26. Din ansökan ska innehålla CV, ansökningsbrev och relevanta militär intyg.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 januari 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan