Blekinge flygflottilj söker Specialistsjuksköterska till 235.Sjukvårdspluton

Om tjänsten

Vi söker Dig som vill arbeta som sjuksköterska med placering i Ronneby. Sjukvårdspluton är en del av 23. Flygbaskompani, F17, och har till uppgift att upprätta och bemanna förbandsplats (Role1) samt ambulansgrupper i händelse av kris och krig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Huvudsakliga arbetsuppgifter som sjuksköterska vid sjukvårdsplutonen är att utveckla troppens förmåga gällande sjukvård och utbilda sjukvårdssoldater. I tjänsten ingår det att planera och genomföra övningar med förbandet. Som sjuksköterska på troppen ska du medverka i upprättandet av lokala riktlinjer (LSK) och verka för att sjukvårdsplutonen bedriver god och evidensbaserad sjukvård. Du förväntas delta under övningar och utbildningar både på F 17 och på andra orter. Tjänsten innebär även viss tid för klinisk tjänstgöring. Tjänsten medger träning på arbetstid minst 3h i veckan.               

 Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom IVA, anestesi, ambulans eller akutsjukvård.
 • Minst tre års erfarenhet från arbete som IVA-, anestesi-,ambulans- eller akutsjuksköterska. Kunskaperna skall vara aktuella.
 • Fullt frisk och uppfyller kraven i FMFysS
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
 • B-körkort

 Meriterande:

 • Värnplikt, Grundläggande militär utbildning (GMU), grundläggande soldatutbildning (GSU,GSU Int).
 • Tidigare militär utlandstjänstgöring.
 • Utbildning i "Prehospital Trauma Life Support" (PHTLS), Trauama Nursing Core Course (TNCC), Tactical Combat Casultu Course (TCCC).
 • Utbildning i eller erfarenhet av att utbilda andra.
 • Instruktörsutbildning inom adekvata koncept såsom PHTLS.

 Personliga egenskaper:

Vi söker dig som trivs lika mycket utomhus under prehospitala omhändertaganden tillsammans med din grupp, som i en lektionssal där du undervisar ett antal elever i akutsjukvård. Vi förväntar oss att du har en god samarbetsförmåga och att du bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat. Vi värdesätter att du är positiv och har ett ödmjukt förhållningssätt. Du ska ha en vilja och motivation att utvecklas samt att utveckla andra. Flexibilitet är ledande Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

  Övrigt

 • Typ av anställning: Tillsvidare anställning (CVAT heltid). Provanställning på sex månader tillämpas.
 • Arbetsort: Ronneby
 • Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse
 • Lön: Individuell lönesättning

 Urval och intervjuer

Urval sker under v 305. Intervjuer och tester kommer att genomföras under v 307-08 vid Blekinge Flygflottilj. Slutligt urval sker under v 309

 

Upplysningar om tjänsten; kontakta gärna oss på:F17-BasE-235.Sjvtropp@mil.se ( Ange ”Sjuksköterska” i ärenderaden)

Upplysningar om rekryteringsprocessen: Maria Sääf Westin, HRA,070-5692338.

 

Fackliga företrädare:

Hans Bergvall, OFR/O tel 070-949 06 08,

Peter Bohnsack, OFR/S tel 070-857 40 06,

Jan-Anders Nilsson, SEKO 073-422 23 40

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31

 

________________________________

Särskilt om personuppgiftsbehandling i LIME CRM När du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. För information om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter; https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Blekinge flygflottilj utbildar tre krigsförband; två stridsflygdivisioner med Jas 39 Gripen och ett basförband. Stridsflygdivisionerna utgör en viktig del i att skydda Sveriges luftrum, vilket kallas incidentberedskap. Basförbandet är det största krigsförbandet som innehåller allt som behövs för att få Gripenplanen i luften. Det handlar bland annat om underhåll av flygmaskinerna, skydd av basen, logistik och drift av flygplatsen. På flottiljen utbildas även flygvapnets enda jägarförband, flygbasjägarna. Deras uppgift är bland annat att inhämta information genom spaning och att skydda luftstridskrafternas personal och fordon.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 januari 2023
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan