Blekinge flygflottilj söker specialistsjuksköterska till Försvarshälsan

Om tjänsten

Nu kan du söka tjänsten som specialistsjuksköterska hos oss – vågar du så vill vi! 

Försvarshälsan följer förändringarna i omvärlden och är nu i ett dynamiskt utvecklingsskede där ditt bidrag kan vara avgörande för vår framgång. Målet är att främja en god utveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde och organisationen. Försvarshälsan Ronneby, är lokaliserad i Kallinge och är en intern företagshälsovård för Ronneby garnison för cirka 1 300 personer. Vi arbetar med hälsofrämjande insatser, arbetsmiljö, lagstadgade undersökningar, arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinska bedömningar, hälso- och sjukvård för rekryter/elever och sjukvårdsberedskap vid övningar. 

Du blir en del i ett multiprofessionellt, tvärvetenskapligt team som stödjer en komplex organisation, på individ- grupp- och organisationsnivå. Teamet består av fysioterapeut, psykolog, företagssjuksköterska, distriktsjuksköterskor, företagsläkare, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare. Samverkan och utbildningar är en central del som skapar en stimulerande miljö där de olika professionernas kompetenser möts och bidrar.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
I tjänsten ingår mottagningsarbete med kliniska bedömningar, sjukvårdsberedskap vid övningar, provtagning, vaccination, kontroller inför årliga hälsoundersökningar och telefonrådgivning. Sjukvård kan ibland även bedrivas i fält. Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt arbeta i team med Försvarhälsans övriga personal. Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer du ha möjlighet att träna upp till tre timmar per vecka på arbetstid.


Kvalifikationer
• Legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom lämpligt område.
• Minst tre års yrkeserfarenhet som specialistutbildad sjuksköterska.
Kunskaperna skall vara aktuella
• B-körkort, bilkörning ingår i tjänsten.


Meriterande
• Specialistexamen, distrikt, ambulanssjukvård eller akutsjukvård
• Erfarenhet av akutsjukvård
• Prehospital vård.
• Erfarenhet från rådgivningsfunktion och mottagningsarbete.


Personliga egenskaper
Som person förväntas du ha en väl utvecklad förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i team med övriga professioner. Förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten. Flexibilitet och god samarbetsförmåga samt vilja att vidareutveckla dig själv och verksamheten vid Försvarshälsan är en förutsättning. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Typ av anställning:Tjänsten är en tillsvidare anställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Arbetstid 40 timmar/vecka. Tjänstgöring på annan ort kan förekomma vid liksom
oregelbunden arbetstid.
Arbetsort: Ronneby
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.


Upplysningar om befattningen
Lisa Carlsson, medicinsk verksamhetschef/chef Försvarshälsan Ronneby,
tel. 0457-47 15 39 eller Mattias Eriksson Läkare/ läkare med medicinsk ledningsuppgift, tel.0457-47 15 30.


Fackliga företrädare
Peter Bohnsack, OFR/S mob 070-857 40 06 , Jan-Anders Nilsson, SEKO mob 073-422 23 40,Hans Bergvall, OFR/O mob 070 -949 06 08.


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-27

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Blekinge flygflottilj utbildar tre krigsförband; två stridsflygdivisioner med Jas 39 Gripen och ett basförband. Stridsflygdivisionerna utgör en viktig del i att skydda Sveriges luftrum, vilket kallas incidentberedskap. Basförbandet är det största krigsförbandet som innehåller allt som behövs för att få Gripenplanen i luften. Det handlar bland annat om underhåll av flygmaskinerna, skydd av basen, logistik och drift av flygplatsen. På flottiljen utbildas även flygvapnets enda jägarförband, flygbasjägarna. Deras uppgift är bland annat att inhämta information genom spaning och att skydda luftstridskrafternas personal och fordon.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 december 2022
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-01-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan