Säkerhetsofficer vid säkerhetsavdelningen FMTIS

Om tjänsten

Säkerhetsavdelningen tillhör staben och leder och samordnar säkerhetsskyddstjänsten under säkerhetschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som säkerhetsofficer arbetar du inom hela området säkerhetsskyddstjänst.

Du deltar i planering och genomförande av säkerhetsskyddstjänsten. Du kommer främst genomföra uppgifter inom personalsäkerhet, säkerhetsskyddsplanering, informationssäkerhet och fysisk säkerhet.

Som stabsofficer kommer du självständigt handlägga förekommande ärenden och förbereda dessa för beslut. Du kommer även delta som säkerhetsavdelningens representant i gemensamma beredningar inom staben och i olika arbetsgrupper. Du kommer stödja verksamhetsutövare i olika ärenden inom säkerhetsskyddet, t. ex. säkerhetsskyddsplanering. Du kommer även självständigt eller tillsammans med andra utbilda personal i säkerhetsskydd.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha;

 • Genomförd specialistofficersutbildning, OR6/7 eller OF2.
 • Säkerhetsutbildad vid FM UndSäkC eller motsvarande utbildning inom området säkerhetsskydd.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Svenskt medborgarskap.
 • Körkort klass B.

Meriterande

 • Erfarenhet av tjänstgöring i militära säkerhetstjänsten på central eller regional nivå eller inom motsvarande område vid annan statlig myndighet.
 • Genomförd säkerhetsofficerskurs (SOK) vid FM UndSäkC.
 • Erfarenhet av arbete i ISUS.

Personliga egenskaper

Vi söker dig med hög integritet och som åtnjuter organisationens förtroende.  Du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har mycket god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. Du har en utvecklad analytisk förmåga och kan identifiera tidskritiska arbetsuppgifter och prioritera mellan dessa.

Säkerhetsskyddstjänsten inom Försvarsmakten genomförs i enlighet med gällande författningar inom säkerhetsskyddsområdet och du har goda kunskaper om dessa.

Då vi ibland har arbetsuppgifter förlagda utanför kontoret behöver du kunna resa samt även ibland övernatta på annan ort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en militär befattning och tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast den 26 mars 2023. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt intyg på genomförd säkerhetsskyddsutbildning. Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring via växeln på telefon 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 februari 2023
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan