K 3 söker yrkesofficerare till 31. jägarbataljonen

Om tjänsten

Om enheten
31. jägarbataljonen är ett lätt konventionellt jägarförband med uppgift att stödja Försvarsmaktens specialförband.

Bataljonen är ett stående förband med hög tillgänglighet som är tränat för insatser med kort om tid till förberedelser. Förbandet löser uppgifter i hela konfliktskalan, såväl inom Sveriges gränser som i resterande delar av världen. Som yrkesofficer vid bataljonen skall du vara beredd att genomföra internationell tjänst då detta är ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Dimensionerande profil för bataljonen är främst förmågan att genomföra snabba förflyttningar och strid till fots med burna vapensystem. Bataljonen är välövad och har utvecklade metoder att lösa dessa uppgifter tillsammans med helikopter- och transportflygförband.

Bataljonen verkar i uppgiftsanpassade stridsgrupper över stora ytor och ofta i en annan riktning än övriga förband vilket ställer stora krav på personalens fysiska och psykiska förmåga. Detta ställer vidare stora krav på enskilda soldatfärdigheter samt förmågan att som individ kunna prioritera uppdraget och gruppen före sina egna behov. Utöver soldatfärdigheterna krävs god samarbetsförmåga, initiativtagande samt hög stresstålighet, vilka är förutsättningar för att yrkesofficeren tillsammans med gruppen ska kunna verka i samtliga situationer.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Yrkesofficerens uppgift vid bataljonen kan vara allt ifrån högintensiv strid till förnödenhetsförsörjning, upprätthållande av bataljonens ledningsresurser samt stabstjänst. Bataljonens enheter verkar under kortare perioder självständigt, vilket ställer stora krav på förståelse för uppgiften och initiativkraft på samtliga ledningsnivåer. Inom samtliga yrkesofficersbefattningar på bataljonen ställs höga krav på fysisk prestationsförmåga, samarbetsförmåga samt viljan att agera i de situationer man ställs inför.


Sökbara inriktningar vid bataljonen
Beroende på vilka kompetenser och erfarenheter den sökande har kan bataljonen erbjuda befattningar inom stabs-, skvadrons- och plutonsnivå.

 

KRAV

Kvalifikationer:

 • Godkända anställningstester vid 31. jägarbataljonen
 • Godkänd examen från OP alternativt SOU
 • B-körkort

 

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Meriterande kvalifikationer:

 • Tidigare internationell tjänstgöring
 • Tidigare anställning vid 31. Jägarbataljonen
 • Tidigare bakgrund från jägarförband
 • C-körkort
 • Militärt förarbevis (TGB16, LTGV, TGB14/15, TGB17)
 • Utbildning farligt gods

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningskategori: Yrkesofficer (OF/SO)
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse, tidigast from 2023-07-01.

Lön: Individuell lön

 

Intervjuer samt tester kommer att genomföras i Karlsborg under helgen vecka 313. Torsdag kväll till söndag.

En kallelse med mer information kommer att skickas till den mail du angivit i din ansökan.


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Personalsektionen 31.jbat bataljonsstab: K3-31bat-rekrytering@mil.se


Fackliga företrädare:
OFR/O, Eva Härnqvist

OFR/S, Mikael Ekelund

SACO, Annelee Karlström

SEKO, Jan Arnholm

Samtliga nås via FM-växel: 0505 45 10 00


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-17.

Din ansökan ska minst innehålla CV, kopior på utbildningsbevis/tjänstgöringsomdömen samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 december 2022
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan