Funktionsföreträdare Teknik, OR 8, vid Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum

Om tjänsten

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. FMUndSäkC är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskola.

Vi söker nu en Funktionsföreträdare Teknik till Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum. Befattningen är placerad vid Funktionsenhetens Funktionsavdelning metod med placeringsort Uppsala.

Sökande enhet
Funktionsenheten ansvarar för utveckling och samordning av underrättelse- och säkerhetstjänst på taktisk (förband) och operativ nivå. Funktionsenheten ansvarar även för processledning av erfarenhets- och evalueringsarbete inom underrättelse- och säkerhetstjänst. Funktionsenheten stödjer på olika sätt Utbildningsenheten och Tolkskolan med utbildningsverksamhet. På uppdrag av C Must ansvarar Funktionsenheten för framtagande av publikationer inom verksamhetsområdet samt uppföljning av underrättelsetjänst vid utpekade staber och krigsförband. Funktionsenheten är organiserad i Funktionsavdelning metod samt Funktionsavdelning förband. Funktionsenheten bedriver dels egna övningar men stödjer även ett flertal av Försvarsmaktens övriga övningar. Arbetet vid enheten bedrivs såväl enskilt som i sammansatta arbets- och projektgrupper.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stödja Försvarsmakten vad avser kravställning, utveckling samt implementation av undsäk-funktionalitet i ledningsstödsystem
 • Att i samverkan med HKV, FMV, stridsskolor, förband och staber stödja som ämnesexpert avseende underrättelse- och säkerhetsapplikationer samt ge stöd vid framtagande och utveckling av sensorsystem/plattformar
 • Ansvara för förvaltning av bearbetnings- och ledningsstödsystem vid FunkE
 • Leda alternativt ingå i arbets-/projektgrupper
 • Handlägga remisser inom sakområde
 • Stödja och delta i övnings- och utbildningsverksamhet vid FMUndSäkC
 • Stödja publikationsframtagning samt extern utbildningsverksamhet

Kvalifikationer

 • Relevant svensk militär officers- /specialistofficersexamen
 • Underrättelseutbildning
 • Kunskaper om sensorer, transmissionssystem, lednings- och bearbetningssystem samt avancerad informationshantering
 • Erfarenhet av system- och/eller applikationsutveckling
 • God administrativ förmåga
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (såväl svenska som engelska)
 • God fysik – minst uppnå de fysiska kraven för utlandstjänstgöring

Meriterande

 • Underrättelseutbildning motsvarande utbildningstecknet facklan, eller utbildning inom IT-säkerhet
 • Erfarenhet av att ha jobbat med modellering (system engineering)
 • Kunskaper om Enterprise IT inklusive virtualisering och automation
 • Erfarenhet av att ha jobbat med ITIL-ramverket
 • Erfarenhet av stabsarbete på taktisk eller operativ nivå i underrättelsebefattning
 • Erfarenhet av utbildningsverksamhet (kurschef/lärare)

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga men som också trivs med att arbeta självständigt och under eget ansvar. Du har personlig integritet och har god förmåga att förhålla dig etiskt och moraliskt till varierande situationer. Flexibilitet och stresstålighet är andra egenskaper som värderas högt. Avslutningsvis är Funktionsföreträdare Teknik en tjänst som förutsätter en mycket god teknisk kunskap, förståelse och färdighet där officeren många gånger utifrån dessa egenskaper måste kunna värdera tekniska lösningar som stöd, hot etc. Av denna anledning har vi för avsikt att lägga stor vikt vid den sökandes personliga egenskaper.

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 8

Befattningen är placerad i säkerhetsklass, och stor vikt kommer att läggas vid säkerhetsprövningen.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Magnus Rosengren, Chef metodavdelningen, tfn 070-545 91 46
Jeanette Borén, HR-chef, tfn 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68,
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tfn 018-19 67 81
SACO-S FM Uppsala: Stephen Haughey, 018-19 65 52
Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.


Välkommen med din ansökan senast 2023-02-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 januari 2023
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan