Säkerhets- och underrättelseofficer

Om tjänsten

På Älvsborgs amfibieregemente i Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import. 

Nu söker Amf 4 stab en Säkerhets- och underrättelseofficer!

Har du tidigare erfarenhet av arbete inom säkerhet och underrättelsetjänst? Amf 4 och Försvarsmakten i Göteborg växer och i samband med det söker vi en säkerhetsofficer till Amf 4 Stab, G2. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Dina arbetsuppgifter kommer att vara många och varierande med tydlig bäring på att göra Försvarsmakten i Göteborg till en säkrare verksamhet och plats. Du deltar i det dagliga arbetet med att stödja verksamheten med säkerhet och underrättelsetjänst. Inom ramen för detta kommer du planera och genomföra säkerhetsplanering, säkerhetsprövningar, utredningar samt handlägga säkerhetsärenden. Du deltar i analys och planeringsarbete samt sammanställer och bearbetar underrättelser. 

Kvalifikationer 

 • Officersexamen 
 • Militär utbildning inom säkerhetstjänst eller jämförbar erfarenhet 
 • Flerårig erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och informationssäkerhet 
 • Erfarenhet av arbete med säkerhetsprövning, säkerhetsutredningar, signalskydd och kryptosystem 
 • Kunskaper och färdigheter i IS UndSäk 
 • Mycket god förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska 
 • B- körkort 

Meriterande 

 • Utbildning inom underrättelsetjänst 
 • Erfarenhet av myndighetsarbete och kunskap om lagar, regler och föreskrifter inom säkerhetsområdet 
 • Utbildning inom Human Intelligence 
 • Efarenhet från internationell tjänst 
 • Goda kunskaper om Försvarsmaktens verksamhet i Göteborg 
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska

Personliga egenskaper

Du kommer att hantera sekretess- och säkerhetsskyddsklassificerad information vilket ställer mycket höga krav på din personliga integritet. Du har god förmåga att kunna arbeta både självständigt och i grupp med komplexa frågeställningar. Du är inte rädd för att ta egna initiativ och innehar en god spatial förmåga då du kommer arbeta med flera projekt parallellt över tid. Försvarsmakten är en arbetsplats där god hälsa och ett gott arbetsklimat är viktiga faktorer, du har därför ett intresse för din personliga hälsa och förstår vikten av en hälsosam livsstil för ett framgångsrikt yrkesliv. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.). 

 
Övrigt 

Anställningsform: OR 7 

Sysselsättningsgrad: Tillsvidareanställning 100% 

Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg

Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse 

För upplysningar om befattningen kontakta: 

Amf4 Säkerhetschef Andreas Fagrell andreas.fagrell@mil.se 

För information om rekryteringsprocessen kontakta: 

Rekryteringskoordinator G1 Valérie Pilo Amf4-g1@mil.se  

Fackliga företrädare: 

SEKO seko-forsvar-goteborg@mil.se 

SACO sacostyr-fomedc@mil.se 

OF Amf4 of-amf@officersforbundet.se 

Försvarsförbundet  forsvarsforbundet-f7@mil.se 

Välkommen med din ansökan, innehållande CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning, senast 2023-02-05. 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 januari 2023
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Älvsborgs Amfibieregemente - Amf4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan