Soldat med inriktning samband/kärnnod

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Vi på P 18 erbjuder ett omväxlande arbete som innebär övningar, skarpa insatser, vård av materiel, träna på arbetstid och vara en del av ett lag. Att arbeta inom Försvarsmakten innebär eget ansvar, vara med och göra skillnad, personlig utveckling, gemenskap, utmaningar och meritvärde.

Om enheten
P 18 181 Pansarbataljon består av ett mekaniserat kompani, ett lednings-, underhålls- och understödskompani och ett stridsvagnskompani. 181.pansarbataljon utbildar även värnpliktiga. Bataljonens funktionskompan består av GSS/K och GSS/T fördelade på Lednings-, Underhålls-, Lvkv-, Stab & Tross- och GRK-pluton. Kompaniet löser främst uppgifter åt bataljonen men stödjer även andra delar av P18 med ledning, underhåll, understöd och strid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som soldat med inriktning sambandsenhet eller kärnnod spelar du en central roll för bataljonens möjlighet till ledning och uppföljning. Du skall vara engagerad och driven för att stödja plutonen och i förlängningen hela bataljonen. Befattningarna kräver ett tekniskt intresse och att du är serviceinriktad. I och med att det är komplexa tekniska system kommer det krävas att du jobbar i systemet både på och utanför övning eller insats. Den tid du inte spenderar i ditt system så stödjer du övriga plutonen och förväntas ta initiativ inom och utom din befattning. Din anställning kan medföra beredskap som kan pågå i flera dagar i följd eller under längre tidsperioder.

Du kan också läsa mer om arbetet som soldat och vilka förmåner man har på https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/jobba-i-forsvarsmakten/tre-inriktningar/soldat-sjoman/

Kvalifikationer
 • Genomförd militär grundutbildning med godkända betyg
 • Aktuell erfarenhet
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav (11:30 löpning 2 km samt 175p multitest)

Personliga egenskaper
Du fungerar bra i både grupp och självständigt. Du är flexibel och har god förmåga att hantera både stressade situationer och väntan. Du är initiativtagande främst när det gäller egen utveckling iform av träning och utbildning. Du kommer även behöva ta stort ansvar för din funktion då förbandet är under tillväxt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE
 
 • B-körkort
 • Erfarenhet av tjänstgöring i befattning vid mekaniserat förband
 • Förarbevis militära fordon (Bv 206/208, LPTGB, Lb)
 • Godkända utbildningar inom Försvarsmakten; Kärnnod, SbE (Rl371, RL373), LSS Mark, C2 SLB, övriga certifikat/utbildningar inom data, tele, signalskydd

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetsort: Visby/Tofta
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning (Lägsta grundlönen för soldater och sjömän är 22 000 kronor)

För upplysningar om befattningen kontakta:
Clara Kästel, Ledningsplutonchef  clara.kastel@mil.se 

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR: P18-181pbat-S1@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O: Karl-Johan Boberg, OFR/S: Freddy Tullgren, SEKO: Thomas Klasson, SAKO: Marie Nygren. Samltliga kan nås via försvarsmaktens växel: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-05. Din ansökan bör innehålla CV, militärt betyg samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Gotlands regemente återupprättades den 1 januari 2018 för att stärka Försvarsmaktens närvaro på den strategiskt viktiga ön. Sedan 2020 utbildas återigen värnpliktiga på P 18 och förbandet kommer stegvis att tillföras fler förmågor under perioden fram till 2030.
Läs gärna mer på www.forsvarsmakten.se/p18

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 januari 2023
  • Plats: Visby, Gotlands län, Sverige
  • Förband: Gotland regemente - P18
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-02-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan