Säkerhetsunderrättelseofficer

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Vill du arbeta med underrättelse- och säkerhetstjänst inom Försvarsmakten? Är du beredd att anta utmaningen att vara med och utveckla underrättelse- och säkerhetstjänsten inom ett krigsförband som står inför en stark tillväxt och nya uppgifter? Då finns det en plats för dig vid Underrättelse- och säkerhetsavdelningen på Försvarsmaktens Logistik, FMLOG i Stockholm.

Om enheten
FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter. FMLOG har en bred kompetens med civil och militär expertis som bidrar till en hög leveranssäkerhet och tillgänglighet. Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

Vi eftersträvar en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Underrättelse- och säkerhetsavdelningen är en del av FMLOG Stab och utgör ett direkt stöd till Chefen FMLOG. Avdelningens uppgift är att leda och samordna arbete rörande underrättelse- och säkerhetsfrågor inom FMLOG. Arbetet präglas av förutseende, stöd till chefer och medarbetare, samt uppföljning inom ramen för gällande lagar och förordningar.

Säkerhetunderrättelsesofficer är underställd säkerhetschefen men arbetsleds av avdelningschefen, Säkerhetsavdelningen. Du deltar i det dagliga arbetet och handlägger självständigt ärenden inom hela säkerhetsskyddsområdet men även inom funktionen underrättelsetjänst. Uppgifterna innebär även att stödja hela FMLOG med utbildning, handledning och uppföljning främst inom området personalsäkerhet och säkerhetsunderrättelsetjänst. För att trivas och lyckas behöver du därför känna dig bekväm i rollen som utbildare. Tjänsten infattar även att samverka med Försvarsmaktens olika funktioner i underrättelse och- säkerhetstjänster på central, regional och lokal nivå.

Tjänsten kräver fortlöpande utbildning och vidareutbildning, deltagande i övningar och annan verksamhet som innefattar resor utanför tjänstgöringsorten.


KRAV

Kvalifikationer

 • Genomförd specialistofficersutbildning, lägst OR 6
 • Utbildad säkerhetshandläggare (KHS)
 • Goda kunskaper om säkerhetsunderrättelsetjänst
 • Kunskaper om Försvarsmaktens IT-system inom underrättelse- och säkerhetsfunktionen, exempelvis IS U/S
 • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • Erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Körkort B, manuell

Personliga egenskaper
För att du ska lyckas i denna roll behöver ha en pedagogisk- och social förmåga samt kunna arbeta på ett självständigt, kritiskt och initiativrikt sätt. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en hög säkerhetsmedvetenhet. Vidare är du serviceinriktad och har en hög integritet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande

 • OR 7/8
 • Genomförd utbildning Säkerhetsofficer (SOK)
 • Utbildning inom HUMINT
 • Utbildad underrättelse/säkerhets specialistofficer
 • Erfarenhet av militär underrättelse- och säkerhetstjänst
 • Auktoriserad säkerhetschef inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av stabsarbete
 • Erfarenhet av Försvarsmaktslogistik
 • Teknisk förståelse och kunskap gällande IT och signalskydd
 • Grundläggande kunskap i Försvarsmaktens lednings- och informationssystem
 • Internationell tjänstgöring

 

Övrigt
Tillträde: enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten
Arbetsort: Stockholm

Upplysningar om befattningen & Information om rekryteringsprocessen
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef på Säkerhetsavdelningen, Tony Remes, 08-514 398 91.

Fackliga företrädare
SACO Madeleine Bagge
OFR/S Håkan Antonsson
SEKO Jörgen Stehn
OFR/O Torbjörn Bäckman
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-02-28. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I brevet vill vi att du beskriver vilka områden och uppgifter inom underrättelse- och säkerhetsfunktionen du har arbetat med och vilka områden du är särskilt intresserad av. Vi vill också att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 januari 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan