Planeringsofficer till Must Säkerhetskontor

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet.

 Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Om enheten
Säkerhetskontoret ansvarar för Försvarsmaktens säkerhetstjänst avseende säkerhetsskyddstjänst, signalskyddstjänst och säkerhetsunderrättelsetjänst. På Säkerhetskontoret återfinns många skiftande kompetenser som ytterst syftar till att säkerställa skyddet av Försvarsmaktens skyddsvärden. I det arbetet förekommer många kontakter med andra delar av Försvarsmakten men även mot stora delar av totalförsvaret samt mot Regeringskansliet. Säkerhetskontoret befinner sig i en expansiv fas som innebär upprättande och utveckling av nya rutiner och processer.

Nu söker vi flera medarbetare som vill vara med på vår utvecklingsresa!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som planeringsofficer är du med och samordnar Säkerhetskontorets dagliga arbete under ledning av Stabschefen. Du planerar och följer arbetsuppgifter som delgivits Säkerhetskontoret genom stabschefsorder i ordinarie processer härrörande från Högkvarterets Försvarsstab och/eller Must stab. En viktig del i arbetet är att bidra till synkronisering mellan Säkerhetskontorets olika avdelningar och delta i planeringsarbeten som leds av Must stab. Härvid kommer samverkan med avdelningarnas produktionsledare vara en naturlig del av vardagen liksom skrivande av underlag som kan delges högre chefer.

Kvalifikationer

 • Du är utnämnd officer i nivå OF 2-3 i Försvarsmakten.
 • Du har erfarenhet från CPU och/eller PPU-processerna i Högkvarteret.
 • Du har erfarenhet av allmänt stabsarbete och är van att arbeta självständigt utifrån givna förutsättningar.
 • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande

 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring.
 • Erfarenhet från andra organisationer inom säkerhetstjänsten.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är kreativ, ansvarstagande och strukturerad. Du har mycket god samarbetsförmåga och vana av att arbeta med människor i flera olika konstellationer. Då arbetet ställer krav på förmåga att bygga och vidmakthålla goda relationer behöver du vara prestigelös med gott omdöme och ha hög integritet. Arbetet ställer krav på mycket god förmåga att kunna växla mellan långsiktigt arbete och arbete med korta tidsförhållanden under högt tempo. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Planeringsofficer SÄKK” i ämnesraden.

Facklig företrädare 
Anders Markow för SACO, Katarina Kruse för SEKO, Maria Ekelund för OFR/S och Björn Blomberg för OFR/O. Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-19. Urval sker löpande och din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 januari 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan