Kvalitetshandläggare

Om tjänsten


Tycker du om att planera och samordna ärenden? Är du kvalitetsinriktad och gillar att identifiera förbättringsområden? Då kan det vara dig vi söker!  

Befattningen erbjuder
Vi erbjuder en stödjande roll inom kvalitetsfunktionen med många kontaktytor både internt och externt, bl.a. i samband med de revisioner som utförs på förbandet och inom Flygvapnet.

Om enheten
Som kvalitetshandläggare tillhör du flottiljstödsavdelningen som ingår i flottiljstaben.

Flottiljstödsavdelningen arbetar med kvalitet, kommunikation och förvaltning och leds av ställföreträdande flottiljchef.

Flottiljstaben består i övrigt av avdelningar med uppgifter inom personaltjänst, logistik, säkerhetstjänst, planering- och genomförande, ekonomi, sambandstjänst och ansvarar för samordning och ledning av flottiljen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Stödja kvalitetsfunktionen med administrativa uppgifter såsom förberedelser inför möten och revisioner, uppdatering av F 7 styrande dokument, sammanställning och registrering av rapporter, koordinering av ärenden samt bevakning av avvikelsehantering.

Revisioner med fokus på flygsäkerhet utgör en väsentlig del av kvalitetsfunktionens uppgifter där du kommer delta som revisor.

KRAV

Kvalifikationer  

 • Relevant högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, t.ex. adekvat kvalitetsutbildning/goda kunskaper om metoder och verktyg för utvärdering, utveckling, förbättring.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • B-körkort för manuell växellåda.
 • Svenskt medborgarskap.

Personliga egenskaper
Som person är du drivande, initiativtagande, lyhörd, stresstålig och lösningsorienterad. Du är organiserad och strukturerad i ditt arbete. Du har kommunikativ kompetens och lätt för att samarbeta. För att trivas i rollen är du social och har förmåga att vara flexibel utan att tappa fokus på uppgiften. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet från arbete med kvalitetsledningssystem.
 • Erfarenhet som kvalitetsrevisor.
 • Erfarenhet från befattningar inom militärt/civilt luftfartssystem.
 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet.
 • God kunskap avseende regler och standarder inom luftfart.
 • Goda kunskaper i MS Office och SharePoint.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Civil befattning, tillsvidareanställning, heltid, med 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Såtenäs
Tillträde snarast eller enligt ök.
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
Kvalitetschef Gabriella Jansson, tfn 0510 - 47 88 99,
Bitr. kvalitetschef Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63.

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 61 44 00,
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08,
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63,
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659.

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-12. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 januari 2023
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan