Stridsledningsassistent (OR4) till 4.Basenheten

Om tjänsten

Vi söker en stridsledningsassistent, OR4 till 4. Basenheten, basenhetsledningen.

4. Basenheten tillhör Helikopterflottiljen i Linköping och är organiserad i tre kompanier och en basenhetsledning, där basenhetsledningen är ledningsnoden mellan kompanierna och flottiljstaben.

Basenhetsledningens huvuduppgifter är att bemanna flottiljens ledningslag och stödja kompanierna i deras uppgifter, vilka är drift av flygbas Malmen, drift av tillfällig flygbas samt grundutbildning av värnpliktiga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stridsledningsassistent tjänstgör du tillsammans med stridsledningsofficeren i basenhetsledningens genomförandesektion.

Genomförandesektionen understödjer chefen vid basenheten med aktuell och kommande lägesbild över verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår även att ta emot och omsätta order från flottiljen till basenhetens kompanier samt samverka och planera övningar och insatser med andra förband t.ex.helikopterskvadronerna.

Vid övningar och insats verkar du som stridsledningsassistent i ett ledningslag på flottiljen.

Tjänsten innebär att du i stor utsträckning själv måste ta ansvar för att upprätthålla dina grundläggande krav på fysisk förmåga och soldatkunskaper. I samverkan med chef söker och genomför du utbildningar eller övningar som passar din personliga utvecklingsplan.

Formella krav
Svensk medborgare.
Genomförd värnplikt.
B-körkort.
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Meriterande
Tjänstgöring vid bataljonsstab, kompaniledning eller motsvarande.
2 års tjänstgöring som GSS.
Gruppbefälsutbildning.
Goda kunskaper i Microsoft Office.
Erfarenhet av att arbeta i system PRIO.

 
Personliga egenskaper

Du bör trivas i en miljö där du har många saker på gång samtidigt och klarar av att arbeta under intensiva förhållanden, vi ser därför att du är stresstålig, strukturerad och kan ta egna initiativ. Arbetet som stridsledningsassistent innebär att du kommer att arbetsledas av stridsledningsofficeren. Du kommer att understödja kompanierna på enheten, därför behöver du vara prestigelös och trivas i en serviceinriktad roll.

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad enligt GSS avtalet (8 år med möjlighet till förlängning om 4 år)

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning

Arbetsort: Linköping

För upplysningar om befattningen samt rekryteringsprocessen kontakta:

Stridsledningsofficer, Lt Johan Törnblom.

Stf C 4. Basenheten, Kn Johan Evander.

Nås genom Försvarsmaktens växel: 013-28 30 00

Fackliga företrädare
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Helena Lemnell
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist
Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. 
Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 januari 2023
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan