Teknisk Kundmottagare vid Logistikenheten i Linköpings Garnison

Om tjänsten

 

Sökande enhet
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik – och stödverksamhet inom garnisonens område till stöd för chefer och organisationsenheter ingående i garnisonen. Teknisk avdelning inom Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av lokal driftstyrning av materielunderhåll för materiel i bruk och förråd inom garnisonen till stöd för chefer för organinsationsenheter ingående i garnisonen. Den Tekniska kundmottagningen är central i den Tekniska avdelningens arbete.

Två st kundmottagare sökes.

Tjänsterna gäller placering tillsvidare med placering Linköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Som teknisk kundmottagare är du kontaktyta mot garnisonens förbandsenheter. Du omsätter förbandsenheternas underhållsbehov till beställning av materielunderhåll som förmedlas till Försvarsmaktens egna verkstäder men även till civila kontrakterade underhållsleverantörer. Du återrapporterar genomfört materielunderhåll i Försvarsmaktens uppföljningssystem. Du ingår i ett arbetslag om tre stycken kundmottagare.

Som kundmottagare ska du vara beredd att stödja övriga arbeten inom Tekniska avdelningens ansvarsområde så som drift av spol- och vårdanläggningar och underhåll av materiel.

Som kundmottagare är du en del av Logistikenhet Malmen med uppgift att logistikförsörja förband i fred, kris och krig.

Försvarsmaktens tillgänglighetskrav på materiel är vägledande i ditt arbete med syfte att ge bästa förutsättningar för Försvarsmaktens förband att kunna leverera beslutad effekt.

Kvalifikationskrav

 • Fullgjord gymnasieutbildning, gärna fordonsinriktning eller motsvarande meriterande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer.
 • Datorvana
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Uppfyller FM fysiska prestationskrav

Meriterande kvalifikationer

 • Kunskap/erfarenhet angående Försvarsmaktens fordons och materielsystem
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens system PRIO, LIFT
 • C-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Du är resultatorienterad i ditt arbetssätt samt trivs med att ta egna initiativ. Du är driven och verkar för utveckling och förbättring. Du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Du har god förmåga att arbeta i grupp. Du tycker att fysisk träning är en naturlig del av din vardag.

Stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Chef Teknisk Avdelning Ragnar Dyrssen, 070 682 97 45. (ragnar.dyrssen@mil.se)

Övrigt

 • Tjänsten är civil
 • Anställningsform, anställningen är tillsvidare
 • Tjänsten kommer att inledas med en 6 månaders provanställning
 • Arbetsort i Linköping
 • Beräknat startdatum/tillträde från 2023-06-01, eller efter överenskommelse
 • Säkerhetsprövning samt registerkontroll kommer att genomföras innan anställning
 • Tjänsten medför en krigsplacering i insatsorganisationen vilket innebär en begränsad möjlighet att samtidigt tjänstgöra i Hemvärn eller frivilligorganisation.

 

Fackliga organisationer

Officersförbundet, Mats Häggström, mats.haggstrom@mil.se

Försvarsförbundet, Caroline Nilsson, caroline.nilsson@mil.se

SACO-S, Anneli Helmersson, anneli.helmersson@mil.se

SEKO, Urban Hellqvist, urban.hellqvist@mil.se

Samtliga nås via FM växel 08-51439 000

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 maj 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan