Chef till Försvarshälsan Berga

Om tjänsten

Försvarshälsan är en intern företagshälsovård för Försvarsmaktens anställda. Försvarshälsan ansvarar för företagshälsovård för anställd personal, hälso- och sjukvård för elever och rekryter samt sjukvårdsberedskap vid militära övningar och insatser. Vid försvarshälsan arbetar läkare, sjuksköterska/företagssköterska, psykolog, sjukgymnast/fysioterapeut, och medicinsk sekreterare.

Du kommer att arbeta för Amfibieregementet (Amf 1) och Haninge Garnison och tjänstgöra som chef för Försvarshälsan Berga med mottagning vid Berga sjukhus och Muskö. På Haninge Garnison finns fler förband bland annat Marinstaben, 4.sjöstridsflottiljen och FMTIS och vissa andra enheter som Försvarshälsan stöttar. Amfibiekåren verkar i huvudsak där hav möter land och har mycket verksamhet i skärgården.

Tjänsten erbjuder

Med tjänsten följer generösa flextidsavtal, god möjlighet till vidareutbildning samt tre friskvårdstimmar per vecka. Därtill variation i arbetsuppgifterna och delaktighet i den fortsatta utvecklingen av Försvarshälsans verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Verksamheten vid Försvarshälsan har två huvuddelar:

Företagshälsovård anpassad för Försvarsmaktens samtliga anställningsformer, såväl nationellt som internationellt. Kundunderlaget utgörs av både civilt och militärt anställd personal. I tjänsterna ingår att stödja organisationen i arbetet att utveckla hälsofrämjande arbetsplatser, att förebygga ohälsa, att behandla arbetsrelaterad ohälsa, samt att utreda och bedöma arbetsförmåga och behov av rehabiliterande insatser.

För pliktpersonal, elever och kadetter erbjuder vi hälso- och sjukvård motsvarande primärvård.

På mottagningarna utförs sjukmönstring av rekryter, hälsoundersökningar, tjänstbarhetsbedömningar, vaccinationer samt insatser med fokus på rehabilitering och prevention.

Arbetsuppgifterna är mångsidiga och ställer stora krav på flexibilitet, nytänkande och god samarbetsförmåga.  Tjänsten innebär personalansvar, leda och planera utveckling av verksamheten, samt representera enheten i olika sammanhang.

Vid Försvarshälsan arbetar vi i tvärprofessionellt team. För trivsel och framgång på befattningen/hos oss krävs flexibel samverkan med kollegor mot gemensamma mål.

I befattningen ingår dessutom att kunna vara medicinsk verksamhetschef.

 

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer
 • Erfarenhet - och intresse - av att jobba med sambandet mellan arbete, hälsa och livsstil
 • Erfarenhet motsvarande 3 år som chef i Försvarsmakten
 • Körkort lägst B

Meriterande utbildning/kunskap

 • Erfarenhet av att arbeta i tvärprofessionellt team
 • Chefsutbildning

Personliga egenskaper

Du behöver vara serviceinriktad, flexibel och initiativtagande för att kunna möta de behov som uppstår i vår verksamhet. Du förväntas även vara självgående i din tjänsteutövning, samtidigt som god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten. Då krigsplacering ingår i tjänsten krävs en god fysisk kondition.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Tjänsten är förlagd till Försvarshälsan Berga, Haninge kommun. Tjänsten är en heltidsanställning (40h/v, dagtid måndag-fredag). Vid ett fåtal tillfällen omfattar tjänsten även helger. Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse.

Tester kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för FM lönepolicy.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och ser mångfald som en tillgång.

Kontakt

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Len Heinlaid, chef Försvarshälsan Berga, 070-512 84 99

Stefan Simmerlein, LäkML förbandsläkare Berga, 073-150 48 58

Fackliga representanter

SACO-F

SEKO-F

OFR/S

OFR/O

Samtliga kontaktas via växeln: 010-823 50 00, exp-amf1@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 15 mars 2023. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev med motiveringen till varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen. Under 2023 kommer Amf 1 också få produktionsansvar för krigsförbandet 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 januari 2023
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan