Projektsamordnare tillståndsprövning

Om tjänsten

 


Om enheten
Försvarsmaktens huvuduppgift är att försvara Sverige mot väpnat angrepp. Miljöprövningsenheten bidrar till detta genom att skapa förutsättningar för att Försvarsmakten ska kunna genomföra sin huvuduppgift. Miljöprövningsenhetens huvudsakliga uppdrag är tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet, som t.ex. skjutfält och flygflottiljer, samt att leda och genomföra arbetet med förorenade områden.

Vi på Miljöprövningsenheten är mycket delaktiga i tillväxten, bl.a. genom tillståndsprövning av Försvarsmaktens övningsverksamhet, som utgör miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken.

Vi är en Försvarsmaktsgemensam resurs, och har vårt verksamhetsområde i hela landet, och i vissa fall även i utlandet.

Vår enhet består för närvarande av 25 befattningar, med blandade kompetenser i form av projektsamordnare, jurister, administratörer och ekonomihandläggare. Vi arbetar tillsammans i en positiv och stimulerande miljö mitt i den militära tillvaron på ett regemente. Hos oss får du en unik möjlighet att på ett konkret sätt bidra både till miljöarbetet i Sverige och till arbetet med att skapa förutsättningar för Försvarsmaktens huvuduppdrag.    

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som projektsamordnare på Försvarsmaktens Miljöprövningsenhet ansvarar du för att projektleda tillståndsprövningar av Försvarsmaktens miljöfarliga verksamhet. Detta sker i nära samarbete med enhetens jurister och övriga delar av Försvarsmakten. Arbetet avser alla delar av tillståndsprövningsprocessen, såsom samråd, framtagande av tillståndsansökan och överklaganden i samråd med enhetens jurister. Du besvarar också interna och externa förfrågningar samt stödjer vid anmälningsärenden, svarar på remisser och hållbarhetsfrågor m.m.

Miljöprövningsenhetens tillståndsprövningsgrupp hanterar olika typer av prövningar med tyngdpunkt på tillståndsprövningar av flygflottiljer och skjutfält. Vi har nära samverkan med andra delar av Försvarsmakten och Försvarsfamiljen, samt andra myndigheter och aktörer.

Försvarsmakten befinner sig en historisk tillväxt, och som projektsamordnare kommer du ha en unik möjlighet att vara med och bidra på ett konkret sätt till Försvarsmaktens tillväxt och utveckla arbetet med tillståndsprövningar i samband med tillväxten.

Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling och utbildning. Du får 3 h friskvård/vecka samt goda möjligheter att kombinera arbete och fritid.

Resor i tjänsten förekommer och du kan styra mycket själv över omfattningen. Försvarsmaktens Miljöprövningsenhet är lokaliserad till Ledningsregementet i Enköping, men funktionsleds i sin verksamhet av Högkvarteret. Möjlighet till placering på annan ort kan finnas. Det finns även möjlighet att komma överens om arbete hemifrån.

KRAV 

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleexamen (exempelvis inom miljö- eller naturvetenskap)
 • Erfarenhet av prövning av miljöfarlig verksamhet
 • Mycket god skriftlig och muntlig framställningsförmåga

Personliga egenskaper
För att både trivas och prestera i rollen som projektsamordnare ser vi att du är en analytisk, problemlösande och positiv person som också är ansvarsfull, noggrann och har lätt för att arbeta strukturerat och driva projekt framåt. Du har en god förmåga att prioritera och leverera i tid och med god kvalitet. Vi ser också att du har en hög social förmåga, är kommunikativ och pedagogisk samt har lätt för att samarbeta. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av tillståndsprövningar och anmälningar avseende Försvarsmaktens miljöfarliga verksamhet, eller annan erfarenhet som Försvarsmakten bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av eller kunskap om Försvarsmaktens verksamhet

Övrigt
Civilanställd tillsvidareanställning, heltid, med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Enköping. Möjlighet till annan placering kan finnas. Möjlighet till distansarbete efter överenskommelse.
Tillträdesdatum: snarast efter överenskommelse
Lön: individuell lönesättning

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef för avdelningen Tillståndsprövning vid Försvarsmakten Miljöprövningsenhet, Björn Fredriksson, nås via växeln 0171-15 70 00 eller e-post, bjorn.g.fredriksson@mil.se

Fackliga företrädare:
SACO-S Carl Johan Pettersson,
SEKO Christian Hedberg,
OFR/S Clarence Arnstedt,
OFR/O Magnus Johansson,
Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2023. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig som kandidat och varför du söker tjänsten.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 januari 2023
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan