Kvalitetsingenjör Flygunderhåll till 3.helikopterskvadron

Om tjänsten

Om förbandet

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som deltar vid insatser i Sverige och internationellt. 3.helikopterskvadron i Ronneby är en av Helikopterflottiljens skvadroner och är samlokaliserad med Blekinge flygflottilj (F17). 3.helikopterskvadron är inriktad på sjöoperativ verksamhet vilket innebär ett tätt samarbete med marinen.

Skvadronen är uppdelad i stab, divisioner, flygunderhållskompanier samt flygmaterielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda.

Tjänstens placering är vid skvadronens Operationella sektion för Flygunderhållsledning.

Om befattningen

Just nu söker vi en Kvalitetsingenjör Flygunderhåll till 3.Helikopterskvadron.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Kvalitetsingenjör Flygunderhåll (Bitr. L QI FU) arbetar tillsammans med Flygunderhållschef samt Flygsäkerhetsbefäl. Uppgiften är att stödja och säkerställa att allt flygunderhåll som bedrivs följer regelverket SE-EMAR.

 Som Bitr. L QI FU svarar du för:

 • Sammanhåller kvalitetsarbetet för flygunderhållsområdet inom skvadron/förband
 • Sammanhåller bevakning av certifikat och behörigheter inom skvadron/förband
 • Sammanhåller, kvalitetssäkrar och distribuerar ansökningar av certifikat och behörigheter
 • Hanterar revisionsavvikelser avseende flygunderhåll
 • Deltar i FM Flygunderhållsorganisationsinternrevisioner
 • Du kommer även att vara en del i lednings- och stabsarbetet för skvadronens övriga uppgifter inom fredsproduktion samt övnings- och insatsverksamhet.

 Arbetet är till stor del självständigt och innebär till viss del resor inom Sverige och kan även innefatta arbete utomlands.

Kvalifikationer

 • Anställd i Försvarsmakten med kontinuerlig tjänstgöring
 • God kunskap i Office-paketet
 • Goda kunskaper i svenska, tal och skrift
 • Körkort B
 • Militärt flygteknikercertifikat SE-EMAR KAT B1 alt. B2 och god kunskap om militär luftfart och specifikt FFS 2019:10 samt SE-EMAR 145

Meriterande kvalifikationer

 • Revisor flygunderhåll
 • Förarbevis

Personliga egenskaper

Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga, detta då tjänsten innebär krigsplacering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Nivå: Specialistofficer Fanjunkare/SO 7

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Ronneby

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, insatsverksamhet samt deltagande i utbildning och övningsverksamhet.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Kn Peter Rihs, Flygunderhållsansvarig 3. Helikopterskvadron.

Fackliga företrädare:

OFR/O Hans Lundgren

SACO Anneli Helmersson

SEKO Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel 08-514 390 00

Sista ansökningsdag:

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-15. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 januari 2023
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan