HR-Generalist

Om tjänsten


HR-Generalist till Stockholms Amfibieregemente, Amf 1

HR-generalisten arbetar på regementsstaben. Befattningen ingår i HR-sektionen som just nu består av ytterligare fyra medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rollen som HR-generalist är en bred HR-roll där du främst är ett administrativt stöd till medarbetare i olika HR-relaterade frågor. Detta innebär att du bereder ärenden inför beslut i lokal personalförsörjningsnämnd, formulärhanterar, registervårdar etc. Vid behov stödjer du i uppgifter kring veteran- och anhörigsamordning. I rollen ligger all typ av förekommande HR-administration.

KRAV

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom HR-området eller motsvarande kunskaper inhämtade genom arbetslivserfarenhet.
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet av en liknande roll där du har arbetat med personaladministration.
 • B-körkort är också en förutsättning då resor inom arbetet förekommer.

Personliga egenskaper
Som person är du driven, har hög integritet och kan arbeta självständigt. Du är noggrann och har förmågan att arbeta strukturerat. Du gillar ordning och reda, har ett öga för detaljer och är serviceinriktad. I rollen som HR-generalist krävs ett gott samarbete med både chefer och fackliga organisationer. Vi söker därför dig som har en positiv grundsyn med en god förmåga att skapa förtroendeingivande relationer. Slutligen har du en attityd i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av HR-arbete inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av PRIO/SAP
 • God förmåga att hantera Office-paketet

Övrigt
Civil, tillsvidareanställning, heltid, med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Berga.
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Mail: amf1-HR@mil.se alt.
Stf C HR-sektionen, Fj Pontus Jansson, som nås via vxl: 010-8233000.

Fackliga företrädare
OFR/O, Simon Abrahamsson,
SACO – Fredrik Wilson,
SEKO – Lenny Johansson,
OFR/S – Björn Engren,
Samtliga nås via växeln 010-8233000.

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen. Under 2023 kommer Amf 1 också få produktionsansvar för krigsförbandet 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 januari 2023
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan