Meteorologassistent till Försvarsmakten

Om tjänsten

Just nu söker vi meteorologassistent till Försvarsmaktens Meteorologi- och Oceanograficentrum (METOCC).

Befattningen erbjuder
Varierande arbetstider med möjlighet för medarbetaren att själv till viss del påverka schemaläggningen, möjlighet till kompetensutveckling inom befattningen och en stor variation av arbetsuppgifter.

Möjlighet till fysisk träning på arbetstid.

Om enheten
METOCCs huvuduppgift är att utarbeta väderprognoser och oceanografiska prognoser till militära förband och staber dygnet runt. Vid METOCC tjänstgör ca 30 försvarsmeteorologer och 20 civila vid tre avdelningar. Vi är ungefär lika många kvinnor som män. Vi söker nu en civil medarbetare som ska arbeta nära meteorologerna med distribution och framtagande av produkter samt ha visst övervakningsansvar av IT- och kommunikationssystem.

Arbetet innefattar både dag- och nattjänstgöring samt arbete på helger. Tjänsten är placerad i Enköping. Tjänsten kan innebära att du blir krigsplacerad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Meteorologassistenten stödjer meteorologerna i prognosarbetet genom att sammanställa och utarbeta väderinformationsunderlag samt distribuera produkter till kunder inom Försvarsmakten. Du tar emot beställningar och felanmälan vilket innebär att du oftast är den som har den första kontakten med kunder och kollegor. Det ingår även enklare övervakningsansvar av IT- och kommunikationssystem.

Arbetet som meteorologassistent innebär att man tidvis arbetar ensam men oftast sker arbetet i ett arbetslag bestående av både civila och militära medarbetare.  Tjänsten innebär också att man vid behov, under kortvariga perioder, kan få tjänstgöra på annan ort.

Internutbildning kommer att genomföras efter anställning inom grundläggande meteorologi och väderobservationstjänst samt kortare militär grundutbildning för civila.

Kvalifikationer
• Godkänd gymnasieexamen.
• B-körkort.
• Förmåga att uttrycka dig väl, både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska.
• Goda kunskaper i Microsoft Office programvaror.

Meriterande
• Genomförd grundläggande militär utbildning och/eller erfarenhet av Försvarsmakten.
• Dokumenterad administrativ erfarenhet.
• Tidigare erfarenhet av kundrelationer.
• Mycket goda kunskaper i Microsoft Office (exempelvis enklare macrohantering).
• Erfarenhet av att ta fram Power Point presentationer.

Personliga egenskaper
Du ska känna dig bekväm med att tala med kunder i telefon och bemöta dem på ett korrekt sätt.
Vidare så ska du vara initiativrik, noggrann, lyhörd, stresstålig samt ha god samarbetsförmåga. Du ska också kunna hantera ett varierande arbetstempo. Vi ser gärna att du har viljan att utvecklas inom befattningen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tidsbegränsad anställning till 2023-09-01, heltid.
Civil befattning.
Tillträdesdatum: Snarast
Arbetsort: Enköping

För upplysningar om befattningen kontakta:
Helena Sundström, chef METOCC produktionsavdelning, tfn 070 - 311 69 24,
Mats Carlssson, stf chef METOCC produktionsavdelning, tfn 070 - 636 84 00.

Fackliga företrädare:
OF: Magnus Johansson, vxl 08-788 75 00,
SACO-S: AnnMarie Löfwenberg, vxl 08-788 75 00,
OFR/S: Clarence Arnstedt, vxl 08-788 75 00,
SEKO: Christian Hedberg, vxl 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-12. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Sökord:
Meteorologi, väderprognoser, administrativ arbete, assistent, Enköping, Försvarsmakten, Ledningsregementet

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 januari 2023
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-02-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan