Livgardets försvarshälsa i Kungsängen söker företagsläkare

Om tjänsten

Försvarshälsan på Livgardet bedriver företagshälsovård för anställda medarbetare samt hälso- och sjukvård för värnpliktiga. Vi upprätthåller sjukvårdsberedskap på militära övningar och är en integrerad del i förbandets samlade insatser.

Försvarshälsan vid Livgardet bedriver verksamhet vid våra avdelningar i Kungsängen nordväst om Stockholm, i centrala Stockholm samt vid Militärhögskolan Karlberg i Solna. I Kungsängen tjänstgör tre läkare över tid och i Stockholm en läkare. I övrigt finns sjuksköterska/företagssköterska, fysioterapeut/ergonom, psykolog, arbetsmiljöingenjör, hälsopedagog och medicinsk sekreterare hos oss.

Som företagsläkare på Livgardet kommer du jobba i en omväxlande och spännande miljö med både militär och civil personal. Du kommer att utgöra en viktig del i Försvarshälsan och Försvarsmakten och bidra till personalens förmåga att lösa sin uppgift. Därmed blir du en viktig del för att skapa en frisk och stark försvarsmakt. För rätt person finns möjlighet att delta i utbildning, inom ramen för anställningen, för att erhålla specialistkompetens inom arbetsmedicin/företagshälsovård.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Genomföra tjänstbarhetsbedömningar inför anställning och utlandstjänstgöring
 • Genomföra lagstadgade medicinska kontroller
 • Arbeta i nära samspel med Försvarshälsans andra yrkeskategorier
 • Främjande, förebyggande och efterhjälpande arbete utifrån identifierade behov i samverkan med verksamheten
 • Delta som en oberoende resurs för regementets chefer att, tillsammans med sina medarbetare, skapa förutsättningar för hälsosamma, säkra och väl fungerande arbetsplatser
 • Arbete på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Kvalifikationer

 • Legitimerad läkare med specialistkompetens. Specialiteten ska ge behörighet att, efter utbildning, erhålla bevis om specialistkompetens i arbetsmedicin.

Meriterande

 • Bevis om specialistkompetens i arbetsmedicin/företagshälsovård.
 • Dokumenterad erfarenhet av medicinska tjänstbarhetsbedömningar, lagstadgade medicinska kontroller och arbetslivsinriktad rehabilitering.

Personliga egenskaper

Du behöver vara samspelande, flexibel och initiativtagande för att kunna möta de behov som uppstår i verksamheten. Det krävs att du är självgående i din tjänsteutövning samtidigt som en god samarbetsförmåga är en förutsättning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänstgöringen är i huvudsak förlagd till vår mottagning vid Försvarshälsan i Kungsängen, på Livgardets regemente nordväst om Stockholm. Tjänstgöring vid våra andra avdelningar kan vid behov förekomma och du är en resurs för hela enheten.

Arbetstid: 40 h/vecka, måndag-fredag på dagtid, med flextidsavtal. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma i samband med t ex militära övningar. Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Tjänsten är tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt särskild överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för Försvarsmaktens lönepolicy
I befattningen kan tilläggsuppdrag som medicinskt ansvarig läkare bli aktuellt.

För upplysningar om anställningsprocessen kontakta:

Malin Conde, Enhetschef, tfn 072-1519743, malin.conde@mil.se

För upplysningar om tjänsten kontakta:

Cajsa-Stina Janland, företagssköterska, tfn 070-298 52 03

Fackliga företrädare

Johan Gillemyr, SACO
Stefan Morin, OFR/O
Kenneth Hartikainen, OFR/S
Tomas Klasson, SEKO

Samtliga nås via växeln 08-584 540 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 januari 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan