Officer till rollen som avdelningschef

Om tjänsten

 

Stimuleras du av att bidra till att skapa effektiva team tillsammans med kompetenta medarbetare? Har du intresse av att både leda och att skapa förutsättningar som gör att dina medarbetare växer? Motiveras du av förändringsarbete och att bidra till utvecklingen av Försvarsmakten? Då kan befattningen som avdelningschef för Militär grundrekrytering vid Rekryterings- och antagningsenheten vara något för dig. Välkommen med din ansökan!

Om enheten

Rekryterings- och antagningsenheten i Försvarsmaktens HR Centrum består av 60 medarbetare där avdelning Militär grundrekrytering är en av fyra avdelningar. Övriga avdelningar är Rekrytering och karriärstöd, Analys och stöd samt Relation och kommunikation. Du kommer att vara chef över 16 medarbetare som arbetar med central värnpliktshandläggning, central rekryteringskoordinering samt grundläggande officersutbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef över avdelningen ansvarar du för att utveckla, samordna, leda och styra avdelningens arbete. Du har direkt personalansvar för avdelningens 16 medarbetare vilka är uppdelade i tre funktionsområden. Ett nära samarbete och rapportering till enhetschefen ingår i befattningen och du ska vara beredd att agera tjänsteförrättande enhetschef i ordinarie chefs frånvaro. Du har budgetansvar för avdelningen och medverkar i ledningsgruppen på enheten. 

KRAV

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer, OF3 alternativt OF2
 • Aktuell och relevant chefs- och ledarerfarenhet
 • Vana att leda i förändring och har aktuell och relevant erfarenhet av utvecklingsarbete
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Körkort B

Personliga egenskaper

Du är resultatinriktad, ansvarstagande och noggrann. Vidare värdesätter vi att du är kommunikativ och har god förmåga att samarbeta, skapa relationer och bygga förtroende. Du är prestigelös och genom personlig mognad, pålitlighet och hög integritet skapar du förtroende för ditt arbete.

I din chefsroll har du tydligt utvecklingsfokus med ett kontinuerligt mål att på ett effektivt sätt skapa nöjdare kunder. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och arbetar ständigt för att främja en framgångsrik arbetsmiljö på din avdelning.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och uppnådda resultat inom motsvarande verksamhetsområde.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: Stockholm

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

För upplysningar om tjänsten kontakta:

Tjf Enhetschef Anna Swahn, 072-350 79 88.

För information om rekryteringsprocessen kontakta: 

HR-generalist Elin Bevin, elin.bevin@mil.se.

Fackliga företrädare
SACO – Camilla Robertsson 

SEKO – Åsa Karlsson

OFRS – Kjell Tetzlaff

OFRO – Arne Nilsson 

Samtliga nås via FM växel: 08-788 75 00.


Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-20. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och dokumenterade utbildningar. I ditt personliga brev motiverar du varför du är lämpad för tjänsten.

Arbetspsykologiska tester är en del av rekryteringsprocessen.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 februari 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan