Larmoperatör sökes till Försvarsmaktens Larmcentral

Om tjänsten

Försvarsmaktens Larmcentral (FMLC) genomför larmövervakning för av Försvarsmaktens särskilt prioriterade objekt och materiel. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten som larmoperatör vid FMLC omfattar övervakning av larmade objekt. Du kommer att ta emot och förmedla inkommande larm enligt fastställda rutiner och samverka med berörda parter vid larm och insats. Tjänsten innebär även administrering vid in/utpasseringar vid övervakade objekt samt andra förekommande uppgifter vid larmcentralen. Tjänsten som larmoperatör innebär tjänstgöring dygnet runt.

Om verksamheten

FMTIS Driftenheten (DriftE) genomför teknisk bevakning, driftövervakning samt underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom Försvarsmaktens (FM) strategiska nät. DriftE fördelar och prioriterar uppgifter till FMTIS Genomförandeenheter (GE) avseende drifts-, utbyggnads- samt underhållsuppgifter på ledningsstödssystem.

Kvalifikationer

 • 3-årig gymnasieutbildning
 • God datorvana
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • Genomförd värnplikt och/eller GMU
 • Tidigare tjänstgöring vid något av FM insatsförband
 • Tidigare erfarenhet från skiftarbete (dag och natt)
 • Tidigare erfarenhet från arbeten inom säkerhets- eller bevakningstjänst
 • Tidigare erfarenhet från arbeten med kundkontakter

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en hög personlig integritet och ett högt säkerhetstänkande. Du är noggrann, lösningsfokuserad och tycker om att arbeta i en positiv anda. Du är serviceinriktad med förmåga till att växla mellan hög och låg arbetsbelastning. Du har en god social kompetens med förmåga att både arbeta självständigt såväl som i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningsnivå: Civil anställning

Arbetsort: Håbo

Tjänsten innebär skiftarbete (tvåskift) fördelat på dag- och nattpass under årets alla dagar.

Tjänsten kan innebära tjänstgöring på annan ort (tjänsteresa) i mindre omfattning. Ex. enhetsgemensamma utbildningsdagar mm.

Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten).

Tillträde enligt överenskommelse

Intervjuer kan komma att genomföras löpande under rekryteringsprocessen.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Christer Tengström för upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Magnus Johansson, båda nås via växeln 019-39 35 00.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

SACO: Pär Lohman

OFR/O: Johan Nestvall-Boo

OFR/S: Martin Sparr

SEKO: Matz Felix

(nås via växeln på 019-39 35 00)

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-02-12. Ansökan ska innehålla ditt CV samt ansökningsbrev där det på ett tydligt och motiverande sätt framgår varför du är rätt kandidat för tjänsten.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 januari 2023
 • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-02-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan