Specialförband söker Stabsassistent till Sjötransportenheten

Om tjänsten

 

Befattningen erbjuder

Som stabsassistent hos Sjötransportenheten (STE) kommer du stötta de olika avdelningarna, främst staben, genom att sköta administrativa uppgifter och vara kontaktperson för olika ärenden. Främsta uppgiften är att se till att den dagliga driften av enheten fungerar. Som stabsassistent arbetar du med Sjötransportenhetens stab vilket skapar en positiv miljö och erfarenheter för att i framtiden arbeta på en stabsfunktion på högre nivå, framförallt om du är intresserad av att läsa till officer på längre sikt.

Utbildning och träning är verksamhets- och befattningsanpassad för att optimera individen mot tjänstens krav. Du utbildas och tränas för att kunna lösa ställda uppgifter. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts högt och uppmuntras.
Du kan komma att stå i hög beredskap som stabsassistent. Tjänsteresor inom och utom landet kan förekomma.

Om enheten

STE är FMSF´s resurs för okonventionella sjötransporter. Taktisk sjötransport genomförs på öppet hav, i kustzon eller i älv- och floddelta. Förbandet förser Försvarsmaktens specialförband (FMSF) med bordningsankörning vid marina fritagningsoperationer.
STE har i likhet med övriga förband inom FMSF höga krav på tillgänglighet, beredskap och operationssäkerhet. Detta ställer specifika krav på utrustning, utbildning samt kompetens och kräver särskild personlig profil på personalen vid enheten.
Efter godkänd uttagning påbörjar du din utbildning mot din specifika befattning beroende på din förkunskap inom denna. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Hantera och följa upp inkommande och utgående trafik i digitala system samt övervaka och till viss del drifta dessa
 • Hantera leveranser och utskick
 • Samverka och följa upp både externa aktörer och organisationsenheter inom Försvarsmakten gällande olika tjänster
 • Genomföra samt vara sammanhållande för beställningar och inköp 

Krav

Kvalifikationer

 • Gymnasieutbildning med godkänd examen
 • B-körkort med manuell växellåda
 • Genomförd värnplikt eller GU med godkända betyg alternativt GMU med efterföljande minst 6 månaders tjänstgöringstid
 • Beredd vaccinera dig utefter vad tjänsten kräver
 • Grundnivå FM FysS samt krav- och tilläggsprov*

*Kondition fälttest, med kroppsskydd, utan plattor, 2 km, tid 13:30.  Styrka multitest, minimum 125 poäng. 

 

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du som individ har ett naturligt sinne för att organisera, är social och prestigelös vilket gör att du är lätt att samarbeta med. Du har förmågan att självständigt lösa problem genom att vara initiativrik och lyhörd, även under tidspress eller då andra yttre faktorer påverkar uppgiftens lösande.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet i samband med uttagningstester.

 

Meriterande

 • Datorvana, bland annat arbetat i PRIO, Microsoft Office paketet m.m.
 • Utbildad signalist i Försvarsmakten
 • Arbetat med serviceyrke
 • Tekniskt intresserad
 • Tilläggsförarbevis så som truck, C/CE-körkort, terrängfordon

 

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enligt GSS-K avtal
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlskrona
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Information om rekryteringsprocessen
De som utifrån ansökan är kvalificerade kallas till enheten för kompletterande tester och intervjuer under en dag. Vi rekommenderar att informera din chef för att underlätta förflyttning till oss om du blir erbjuden en tjänst. Tillträde av befattning bestäms efter dialog och överenskommelse med nuvarande arbetsgivare. Befattningen kommer även att utlysas inom övriga Försvarsmakten.

För upplysningar om befattningen:
Maila vänligen i första hand ste@mil.se .
Rekryteringshandläggare Jenni Sundin 070 856 28 52.
Fackliga företrädare:
OFR/O: Klas Sandberg, 073 365 50 07.


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-26. Din ansökan skall innehålla CV, utdrag om folkbokföringsregistret från skatteverket (beställas digitalt) samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ofullständig ansökan kan komma att gallras bort.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 januari 2023
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Första ubåtsflottiljen – 1.ubflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan