FMTS Rekryteringskoordinator

Om tjänsten

Är du vår nya Rekryteringskoordinator?

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) har cirka 1400 medarbetare och finns representerat på 23 orter över hela Sverige. Huvuduppdraget är att förse Försvarsmaktens alla stridskrafter med krigsförband inom teknisk tjänst och transporttjänst, teknikutbildningar, teknikutveckling och verkstadsproduktion. Stabsenheten är en av enheterna vid FMTS och har som huvuduppgift att stödja chefen i sin verksamhetsledning.

Vi söker nu en Rekryteringskoordinator (civilanställd alternativt specialisofficer nivå 6/7) till Försvarsmaktens Tekniska Skola och befattningen har placeringsort Halmstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som rekryteringskoordinator bidrar du till utveckling av arbetssätt, processer, riktlinjer och verktyg utifrån den övergripande HR-strategin inom området.
Du stödjer Försvarsmaktens arbete med rekrytering till grundläggande officersutbildning och officersprogrammet. Du arbetar i nära samarbete med grundutbildningsbataljonen i deras uppdrag med grundutbildning av värnpliktiga. I ditt arbete ingår att utforma planeringsunderlag för rekryterings- och attraktionsverksamheten för FMTS:s aktuella rekryteringsbehov. Tjänsten innefattar att planera och genomföra arbetet med attraktionsdelen av rekryteringsprocessen. Det innebär exempelvis att skapa och upprätthålla nätverk, medverka på lokala och centrala evenemang och mässor, hålla informationsföreläsningar och följa upp intresse. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor över hela landet men ensam vara ansvarig för FMTS:s särskilda utbildningar.

Du kommer även samverka och samordna FMTS verksamhet inom attraktionsområdet med andra enheter i Försvarsmakten.

Befattningen innebär periodvis många resor.

Kvalifikationer -Krav
- Akademisk examen eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant (civila sökande)

- Genomförd specialistofficers utbildning, SOU (militära sökande)
- Genomförd svensk militär grundutbildning                                                                 

- Minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom planerings- projekt- och samordningsarbetesamordningsarbete

- Erfarenhet och intresse av att hålla muntliga presentationer

- Erfarenhet av arbete med rutin- och processbeskrivning

- Goda kunskaper i MS Office paketet och intresse för användning av nya tekniska verktyg

- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

- B-körkort

Meriterande
- Kunskap om Försvarsmaktens regelverk med tyngdpunkt på personalförsörjning

- Aktuell erfarenhet av Försvarsmaktens och hemvärnets organsiationer
- Erfarenhet av arbete med attraktions- och rekryteringsfrämjande aktiviteter
- Yrkesinformatörsutbildning inom Försvarsmakten
- God administrativ förmåga samt kunna analysera arbetsprocesser
- Erfarenhet av arbete på Plikt- och prövningsverket
- Vana att arbeta med CRM-verktyget Mitt Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Vi söker dig som stimuleras av utmaningar och besitter en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer till både interna och externa kontakter. Du är resultatorienterad i ditt arbetssätt och trivs med att ta egna initiativ och har en god förmåga att driva flera projekt parallellt. Egenskaper som är viktiga för denna roll är att vara förtroendeingivande, tydlig och orädd.

Vi söker dig med hög integritet och ett prestigelöst förhållningssätt. Du besitter en förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter.
I din roll kommer du att interagera med många skilda delar av organisationen vilket förutsätter en tydlig kommunikation med chefer och medarbetare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
HR-chef Ulf Holm  

Fackliga representanter nås via växeln 08 - 7887500
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson
SACO: Nermina Dzanic
OFR-O: Anders Norén

Övrigt
Arbetsort: Halmstad
Varaktighet: Tillsvidareanställning inkl provanställning sex månader
Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: Civil eller OR 6/7

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 mars 2023
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan