Flygtekniker B1/B2 till Transportflygkompaniet

Om tjänsten

Om enheten
Transportflygkompaniet är organiserat inom Transportflygskvadronen vid F7 och är en aktiv del av den svenska Försvarsmakten. Vi har för närvarande 60 befattningar inom kompaniet. Huvuduppgiften för kompaniet är att över tiden tillgodose transportflygsystemets behov av luftvärdiga Tp84 Hercules enligt planerat flygtidsuttag.

Verksamheten innebär delaktighet i ansvaret för att tilldelad flygtidsproduktion och flygunderhåll inom Tp84-systemet genomförs på ett effektivt och säkert sätt.

Arbetet inom kompaniet är komplext. Det innefattar en stor variation av uppgifter och uppdrag som löper dels över tiden, dels med kort framförhållning. Verksamheten bedrivs i huvudsak vid F7 Såtenäs men även ofta på annan ort, såväl nationellt som internationellt.

Vi söker nu dig som är flygtekniker inom kategori B1 och/eller B2 till kompaniet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som flygtekniker på kompaniet innebär att utföra avhjälpande och förebyggande underhåll på Tp84 Hercules. Beroende på din bakgrund och ditt intresse varierar ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Som B1-behörig tillhör du Flygplantroppen där arbeten direkt mot flygplanet utförs eller Motortroppen som utför reparationer och underhåll på motorer och propellrar.
 • Som B2-behörig tillhör du El/Avionik-troppen där arbeten som kräver B2-kompetens utförs. Inom El/Avionik-troppen finns även en avionikverkstad som utför felsökning och reparationer på komponentnivå.


Som B1- och B2-behörig deltar du i troppens utbildningar, övningar och insatser samt deltar i kompaniets beredskapsverksamhet.


Kvalifikationer

 • Specialistofficers eller Officersexamen.
 • Militärt flygteknikercertifikat kategori B1 och/eller B2.
 • God språkkompetens i teknisk engelska.
 • God fysisk standard.

Personliga egenskaper
Du har god förmåga att kunna arbeta både självständigt och i grupp, i hemmamiljö såväl som under insats. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, flexibilitet, ordningssinne och serviceattityd. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet. 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning (6 månader provanställning tillämpas vid nyanställning)

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Såtenäs

Tillträdesdatum: Snarast/Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Fj Mattias Andersson, Chef 735.Transportflygkompaniet, 073-361 36 78, mattias.h.andersson@mil.se

Facklig representant

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63

SEKO, Erling Svensson, tfn 0729- 81 16 59

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 februari 2023
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan