Militär lärare till CBRN-skolan

Om tjänsten

 

Befattningen erbjuder
En varierad tillvaro där ingen dag är den andra lik. Från klassrum till tårgastillpassning av personlig skyddsmask med allt där emellan. En spännande mix av teori och praktiska övningar, såväl nationellt som internationellt. Goda möjligheter till personlig utveckling.

Om arbetsplatsen
Totalförsvarets Skyddscentrum i Umeå söker lärare till CBRN-skolan som idag har tretton anställda. Skolan kompetensutvecklar anställd personal i totalförsvaret samt utbildar studerande från Försvarsmakten, Försvarshögskolan, civila myndigheter och universitet. Skolans uppdrag är att ombesörja totalförsvarets behov av kunskap om skydd mot farliga ämnen; strålning, smitta och gift.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Lärare och instruktör inom CBRN-området som genomför både teoretiska lektioner och praktiska övningar såväl inomhus som utomhus.
 • Kurschef med ansvar för planering, genomförande och efterarbete.
 • Utveckla kurser genom att ta fram kursplaner och beskrivningar samt utbildningsunderlag i enlighet med övergripande mål.
 • Delta vid militära och civila övningar som momentövningsledare eller i CBRN-befattning.
 • Delta i studier, försök och utvecklingsprojekt av nya metoder och materiel.

Kvalifikationer

 • SO-6/7 
 • Erfarenhet som utbildare/instruktör
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift

 Meriterande

 • CBRN-kunskap
 • God administrativ förmåga
 • Internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper

Då arbetet vid CBRN-skolan innebär interaktioner med många människor ser vi att det är viktigt att du som person har god samarbetsförmåga och social kompetens. Du bör också ha en god förmåga att driva ditt arbete med fokus på resultat samtidigt som du bör vara självständig och flexibel. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Antal tjänster: 1

Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas för befattning.

Befattningen avser heltid.

Hälsoundersökning, säkerhetsintervju, fystester och registerkontroll kan komma att genomföras innan anställning.

Arbetsort: Umeå
Tjänsten innebär ett antal tjänsteresor om året, även internationellt.

Tillträdesdatum: 1 maj 2023 eller enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
mj Lars Karlsson, Skolchef.

E-post: lars.i.karlsson@mil.se

Telefon: 070-686 51 80

Fackliga företrädare
SACO: Erik Uhlin Frankel

AV: Mikael Mosten

Telefon: Nås via växeln 090-175500

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Sökord
Lärare, utbildning, övning

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 mars 2023
 • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets skyddscentrum – SkyddC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan