Logistiksoldat till Transportflygskvadronen vid Skaraborgs flygflottilj F7

Om tjänsten

 

 

Skaraborgs Flygflottilj söker logistiksoldat med placering vid Transportflygskvadronens Ledningsplatssektion.

 

Om enheten 

Transportflygsskvadronen uppgift är att tillhandahålla taktisk flygtransportförmåga till övriga Försvarsmakten. Detta gör vi med hjälp av flygplanet TP84 (C-130 Hercules). Förbandet löser sin huvuduppgift över tiden och året om och är en mycket efterfrågad resurs, vilket präglar förbandet och dess vilja att alltid lösa tilldelade uppgifter. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Tjänsten som logistiksoldat innebär att du jobbar med att stödja hela transportflygskvadronen vid övning eller insats med logistik. Det dagliga arbetet kommer vara både varierande och utvecklande inom området logistik. Du ingår i ledningsplatssektionen som ansvarar för skvadronens logistik, samband/IT och expeditionstjänst. Funktionens arbetsuppgifter är bland annat att ansvara för skvadronsstabens materiel och inventering. I arbetsuppgifterna ingår att hantera Försvarsmaktens digitala stödsystem PRIO, Lift m fl.

I krigsorganisationen ingår du som logistiksoldat i stabens ledningsplatssektion. I rollen stödjer du och följer upp logistiktjänsten vid skvadronen. Du stödjer även kvartermästaren och tekniskchef med underlag för stridsvärdesrapportering och förnödenhetsläget.

 

KRAV

Kvalifikationer 

 • Genomförd grundutbildning (GU) med godkända betyg
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och text på svenska och engelska
 • God datorvana
 • B-körkort manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap

 

Personliga egenskaper  

Du måste kunna arbeta strukturerat och självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du är en problemlösare med god analytisk förmåga. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt.

Du är beredd att lösa uppgifter på bredd och du är inte rädd för att upprätthålla personlig färdighet i dina soldatkunskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid bedömd personlig lämplighet.

 

 

 

 

MERITERANDE 

 • Utbildad och/eller tjänstgjort som logistiksoldat eller motsv
 • Genomfört gruppbefälsutbildning
 • Militärt förarbevis

 

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som GSS/K (gruppbefäl, soldater och sjömän med kontinuerlig tjänstgöring) i 6 år med möjlighet till förlängning upp till 12 år enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar.

Anställningen inleds med en provanställning i 6 månader.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Kn Martin Sellberg 0702437996Fackliga företrädare: 

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-26.  Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 februari 2023
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan