Infrastrukturspecialist till Försvarsmaktens cyberförsvar i Stockholm

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Attacker över internet mot datorer och servrar sker världen över i allt större omfattning. Effekterna av en cyberattack kan få lika stora konsekvenser för samhällsviktiga funktioner som ett konventionellt väpnat angrepp.

Försvarsmakten är en organisation i ständig utveckling för att alltid vara beredda att värna Sveriges okränkbara frihet. Vi är beredda att göra det som krävs, även i de svåraste av situationer.

Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu en infrastrukturspecialist. Har du jobbat flera år med mjukvaruutveckling och på senare år börjat intressera dig för molninfrastruktur och infrastruktur som kod? Då kan detta vara något för dig!

Du kommer in i en tidig fas där du har chansen att påverka strukturen, utveckla och driva viktiga delar av vårt infrastruktursarbete.

Om befattningen
I befattningen kommer du att lägga grunden till en effektiv och säker it-miljö för dina kollegor. Ditt arbete skapar förutsättningar för Försvarsmaktens cyberoperationer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Automatisera återkommande uppgifter och flöden
 • Utveckla verktyg för att stötta teknikorganisationen i stort
 • Leda/driva arbetet för en molnplattform som kan användas av alla avdelningar
 • Effektivisera arbetsflöden för organisationens olika system & verktyg (CI/CD)
 • Dokumentera och utbilda samt dela kunskap med teknisk personal kring hur vi jobbar med den delade infrastrukturen
 • Säkerställa att vi har bra mätvärden, övervakning och larm för vår infrastruktur
 • Lånas ut till andra avdelningar temporärt för att hjälpa till att stötta ett specifikt behov. T.ex. bygga en API-integration för ett visst system.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom it- eller informationssäkerhet eller bedömd motsvarande kunskap
 • Två års arbetslivserfarenhet av arbete i en bedömt motsvarande roll
 • Goda kunskaper inom infrastruktur som kod, gärna med verktyg som Ansible och Terraform
 • Erfarenhet av att implementera, förbättra och konfigurera CI/CD-flöden
 • Erfarenhet av att skapa, drifta och integrera mot REST API:er
 • Goda kunskaper inom programmering och scripting

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete som mjukvaruutvecklare
 • Erfarenhet av arbete med it-infrastruktur, gärna med fokus på molnlösningar och virtualisering
 • Implementerat och konfigurerat övervakningssystem som t.ex. Prometheus eller checkmk
 • Erfarenhet av Active Directory eller liknande lösningar (SAML, LDAP, OIDC)
 • Kunskap om och erfarenhet av OWASP Top Ten eller liknande
 • Certifieringar inom it-infrastruktur

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, du behöver vara analytisk och noggrann. Du måste våga ta initiativ i ditt dagliga arbete och ha viljan att fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du har en god förmåga att samarbeta med andra och är självgående. Genom ditt strukturerade arbetssätt levererar du med hög kvalitet och hanterar förväntningar. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt.


Övrigt
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmst berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med information är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess.

Arbete på annan ort samt beredskap och skiftarbete kan förekomma
Resor i tjänsten kan förekomma både nationellt och internationellt.

Anställningsformen är tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning om du inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort för tjänsten är Stockholm.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan vill vi ha senast 26/3 2023, ansökan med meritförteckning skickas till:
cyberintresse@mil.se, ange referens 83679. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/FST STRA Cyber, Att EWI, Lidingövägen 24, 107 85 Stockholm. Märk kuvertet ”Ansökan” och ange annonsens referens.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 februari 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan