Flygplatsman flygfälthållningstjänst Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Är du intresserad av att jobba som flygplatsman vid Helikopterflottiljen med placering i Linköping? Vill du jobba med driften av Malmens flygplats? I så fall söker dig.

Arbetsuppgifter

Driften av Malmens flygplats genomförs av flera olika funktioner, däribland Fälthållningspluton. Plutonen består av både civila och militära befattningar där de civila befattningarna benämns som flygplatsmän eller gruppchef. Personalen specialiserar sig inom flygfälthållning.

Som flygplatsman är man en del i driften av Malmens flygplats. Samtliga flygplatsmän arbetar i den dagliga fälthållningstjänsten som är anpassad efter de flygande förbanden som verkar inom Linköpings garnison. Det vill säga att man jobbar när flygplatsen är öppen, utöver arbetstid tillkommer även beredskap. Det kan vara tidig morgon och det kan vara sen kväll. Du arbetar både i grupp och enskilt och leds av militär personal.

Det dagliga arbetet på fälthållning är varierat till både uppgift och tid. Fälthållnings främsta uppgift är att drift- hålla Malmens flygplats för att möjliggöra start och landning för de flygande förbanden som nyttjar flygplatsen. Detta arbete utförs med diverse arbetsmaskiner som till exempel hjullastare och lastbilar med diverse tilläggsutrustningar. Förutom att köra maskiner tillkommer även vård och underhåll av dessa. Du kommer över tid även genomföra fortbildning och vidareutbildning både inom fälthållningstjänst samt övrig militär verksamhet.

 Kvalifikationer

 • Genomförd eller pågående värnplikt/GMU
 • Befattningsutbildad R3 Fälthållningssoldat, alternativt under utbildning
 • B-körkort
 • Förarbevis Tung lastbil samt tungt släp

Meriterande

 • C alternativt C-E körkort
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Certifierad att jobba i driften på Malmens flygplats
 • Erfarenhet av flygfälthållning

Personliga egenskaper
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp.  Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare och kamrat. Du är ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Flygplatsman är en civil befattning som ingår i en militär organisation, Fälthållningspluton,  som i sin tur är en del av 42.Flygbaskompaniet. Som flygplatsman är man därmed en del av ett krigsförband och har en krigsbefattning. Vid en eventuell anställning kommer det genomföras en säkerhetsprövning som involverar registerkontroll.

Tillträde enligt överenskommelse. 
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Befattningen är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.

Förfrågningar om befattningen kan ställas till Plutonchef Marie-Louise Näslund 070-680 33 72. Eller till Stf plutonchef Carl-Johan Nilsson 073-698 63 23

Fackliga representanter
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson
SACO Hkpflj, Anneli Helmersson
SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 27 mars. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 februari 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan