Simulatorbefäl

Om tjänsten

Är du driven och har fallenhet för stridsteknik med hjälp av simulatormateriel? Vi söker en simulatorbefäl som vill bli en av oss och bidra till att höja Försvarsmaktens förmåga på Gotland.

Om enheten
Staben på 181 Pansarbataljon huvuduppgift är att stödja kompanierna och bryta ner de ordrar och uppgifter som kommer från högre chef. Planera och samordna bataljonens verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Att arbeta som simulatorbefäl består i att stödja förbandet med planering och utbildning inom stridsteknik med simulatormateriel. Funktionen är i en uppbyggnadsfas så stort eget ansvar och engagemang kommer att krävas, tex så som att vara med i framtagandet av utbildningslokaler, framtida simulatorutrustning med mera.

Du kommer att planera och leda driften, tillsyn, vård, underhåll, ledning och förrådshållning av befintliga simulatorer. Du kommer även att delta i övningsverksamhet inom Försvarsmakten.

 Du kan också läsa mer om vilka förmåner arbetet ger på https://jobb.forsvarsmakten.se  


Kvalifikationer

 • Officersexamen
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av tjänstgöring i befattning som simulatorbefäl, simulatorofficer eller simulatorinstruktör
 • Erfarenhet av indirekt eld
 • Tjänstgöring i militär stab på bataljonsnivå
 • Förarbevis militära fordon
 • Godkända utbildningar inom Försvarsmakten


Personliga egenskaper

 • Stort intresse för simulatorteknik eller simulatorutbildning
 • Pedagogisk
 • Prestigelös och gillar att utforska nya lösningar
 • God förmåga att arbeta i grupp

Är du rätt person men saknar utbildning så finns det utbildning att genomföra för att förkovra dig för tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad : Heltid. Resor i tjänsten förekommer, främst inom Sverige. Då verksamhet kan ske utanför ordinarie arbetstid kan arbetstiden förskjutas till kvällar/nätter och helger.
Arbetsort: Visby/Tofta
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning

För upplysningar om befattningen kontakta:
Niklas Asklander, Stabschef 181 pansarbataljon, 070-831 47 15, niklas.asklander@mil.se


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR: P18-181pbat-S1@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O: Karl-Johan Boberg, OFR/S: Freddy Tullgren, SEKO: Thomas Klasson, SAKO: saco-s-fm@mil.se . Samtliga kan nås via försvarsmaktens växel: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-23. Din ansökan bör innehålla CV, militärt betyg samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Gotlands regemente återupprättades den 1 januari 2018 för att stärka Försvarsmaktens närvaro på den strategiskt viktiga ön. Sedan 2020 utbildas återigen värnpliktiga på P 18 och förbandet kommer stegvis att tillföras fler förmågor under perioden fram till 2030.
Läs gärna mer på www.forsvarsmakten.se/p18

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 februari 2023
 • Plats: Visby, Gotlands län, Sverige
 • Förband: Gotland regemente - P18
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan