Troppchef till 435.Sjukvårdstroppen (OF1)

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Troppchefsbefattning på rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping.

SJV-Troppen har som uppgift att upprätta och drifthålla Förbandsplats och sjukvårdsgrupper.

Som Troppchef ansvarar du för att personalen upprätthåller rätt kompetensnivå, på såväl individ- som gruppnivå, och är arbetstidsplanerade så att rätt kompetens finns tillgänglig för att lösa uppgiften. Vidare ansvarar du för troppens materiel och rapporterar uppkomna brister till högre chef.

Som troppchef deltar du i kompaniets gemensamma möten och planeringar och utgör ett stöd till kompanichefen. Tjänsten innebär personalansvar.

Du stöds i arbetet av Funktionsansvarig sjuksköterska samt förbandsläkare som stöttar med utveckling av troppens legitimerade specialistofficerare RO och sjukvårdares kompetens.

Alla chefsbefattningar på kompaniet är karriärsförberedande för vidare tjänstgöring i Försvarsmakten. Möjligheterna att förkovra sig inom funktionen genom internutbildningar och kurser är stor.

Om enheten

Det rörliga flygbaskompaniet är dimensionerat för att verka vid alla typer av flygplatser och flygbaser.

Kompaniet upprättar självständigt, eller med stöd av andra, de förmågor och funktioner som krävs för att flygverksamhet skall kunna bedrivas från en tillfällig flygbas.

Kompaniet består av en kompaniledning, två flygbassäkplutoner, en sambands-tropp, en R3-pluton, en underhållspluton samt en sjukvårdstropp.

Kompaniet består av anställda officerare och GSS samt organiserar viss frivillig personal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsledning av egen personal

Planering och uppföljning av verksamhet

Utveckling av troppens förmåga

KRAV

Kvalifikationer

 • B-körkort
 • Genomförd officersutbildning
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav


MERITERANDE

 • Militärt förarbevis PATGB, LB, MINIBUSS
 • Logistikerfarenhet inom Försvarsmakten
 • Plutons/troppchefserfarenhet


Personliga egenskaper
Som person är du noggrann och pålitlig. Du har en hög arbetskapacitet och kan hantera flera uppgifter samtidigt. Vidare har du goda ledaregenskaper och kan motivera och utveckla underställd personal. Du är också empatisk, trivs att arbeta i grupp och strävar efter att utvecklas tillsammans med andra.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Kn Karl- Gustav Stigenäs, Kompanichef, 013-28 30 00 (växel),

karl-gustav.stigenas@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Elin Wrangenby, Personaladministratör, 013-28 30 00 (växel),

elin.wrangenby@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O Mats Häggström

OFR/S Caroline Nilsson

SEKO Urban Hellqvist

SACO Anneli Helmersson

Samtliga nås på telefonnummer 013-28 30 00 (växel)

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-03-27. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 mars 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan