Stabssoldat (GSS/K) vid Åse utbildningskompani, Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

Åse utbildningskompani är ett kompani som ansvarar för nyutbildning av soldater till främst Skaraborgs flygflottilj F 7. Utbildning är uppdelad i tre block: Grundläggande Militär Utbildning (GMU), Fortsatt SoldatUtbildning (FSU) samt BefattningsUtbildning (BU). Skaraborgs flygflottilj utbildar främst mot flygbassäksoldat, flygmekaniker, logistiksoldater, stabssoldater samt sjukvårdssoldater.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stabssoldat kommer du att jobba främst med att stötta kompaniledningen men även övriga chefer på kompaniet. Du kommer att vara spindeln i nätet för informationen som kommer in eller går ut från kompaniet och stötta med att sammanställa och presentera den på ett överskådligt sätt. Detta innefattar att kunna jobba i Försvarsmaktens olika tekniska stödsystem för att kunna ta emot order, handlingar, uppgifter och sedan stötta med nedbrytning, prioritering och uppgiftsställande.

Vid övning och i krig är du en viktig resurs i kompaniets stab för att kunna hantera kryptomaskiner, radio, hemliga handlingar, föra lägeskartor och förbereda ordergivningar.

KRAV

Kvalifikationer

 • Genomförd grundutbildning (GU) med godkända betyg 
 • God datorvana
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
 • Svenskt medborgarskap 
 • Körkort B för manuell växellåda

Personliga egenskaper

Som person är du strukturerad, servicemedveten och målinriktad. Du trivs med att arbeta självständigt och tar ansvar för att lösa uppgifterna, samtidigt som du har god samarbets-förmåga. Under intensiva perioder kan du prioritera uppgifter och ta initiativ för att lösa verksamheten. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Genomfört stabsassistentsutbildning och/eller tjänstgjort som stabsassistent
 • Genomfört GBU/FGBU
 • Genomfört signalskyddsutbildning
 • Erfarenhet av flygbasverksamhet
 • Erfarenhet av informationshantering
 • God vana vid Försvarsmaktens datasystem

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som GSS/K (gruppbefäl, soldater och sjömän med kontinuerlig tjänstgöring) i 6 år med möjlighet till förlängning upp till 12 år enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar.
Anställningen inleds med provanställning i 6 månader.

Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Kontaktperson:
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta kompanichefen
Åse utbildningskompani kapten Johan Ligardh, tfn 0721-877445.


Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-26. Din ansökan ska även innehålla:

 • Personligt brev (ange vilken befattning du söker)
 • CV med referenser
 • Militära vitsord
 • Kopia av körkort och militära förarbevis
 • Övriga meriterande utbildningar inom ämnesområdet

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 februari 2023
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan