Logistiksoldat (GSS/K) vid Specialflygskvadron Malmen, Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

Som logistiksoldat vid Specialflygskvadron erbjuder vi varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Du ingår i skvadronsstaben som leds av stabschefen. Tjänsten som logistiksoldat innebär att du arbetar med löpande arbete inom logistikadministrativa processer.

Tillsammans med logistikbefälet på skvadronen kommer du att ha ett samordnande och övergripande logistik- och materielansvar på skvadronen. Övriga administrativa arbetsuppgifter förekommer.

Om skvadronen

Vid Specialflygskvadron bedrivs flygtjänst med radar- och signalspaning, transportflygverksamhet, flygunderhållstjänst och arbete med fortsatt luftvärdighet.
Specialflygskvadronen är ett insatsförband som med kort varsel kan sättas in i insatser både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stödjer stabens logistikofficerare
 • Hanterar stabsuppgifter i samarbete med stabschefen
 • Deltar i genomförande/utveckling av förbandets förmåga inom ledning, samband och logistik.
 • Stödjer stabens och skvadronens övriga ingående delar.

KRAV

Kvalifikationer

 • Genomförd grundutbildning (GU) med godkända betyg
 • B-körkort för manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap

Personliga egenskaper 

För att lyckas i rollen som logistiksoldat hos Specialflygskvadronen är du flexibel och har lätt för att arbeta i grupp. Du kan ta initiativ och är självständig samt van att prioritera och strukturera. Du kan hantera flera uppgifter samtidigt och med olika tidsförhållanden. Är lyhörd, stresstålig och har god kommunikativ förmåga. För att trivas i rollen krävs analytiskt, kommunikativt och lösningsorienterat förhållningssätt samt förståelse för vikten av att leverera med kvalité och precision. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet av logistikarbete inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av administrativa uppgifter
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem SAP/PRIO samt VIDAR


Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som GSS/K (gruppbefäl, soldater och sjömän med kontinuerlig tjänstgöring) i 6 år med möjlighet till förlängning upp till 12 år enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar.

Anställningen inleds med en provanställning i 6 månader.

Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Tillträde enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

För upplysningar om befattningen kontakta:
Stabschef Specialflygskvadron Fanjunkare Philip White, tfn 013-28 30 00 (vxl)

E-post: specialflyget@mil.se


Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704-614 400

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510-477708

SACO, Ulf Svensson. Tfn 0510-477463

SEKO, Erling Svensson, tfn 0510-477060

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-26. Din ansökan ska förutom CV innehålla  ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ange i ansökningsbrevet vilken befattning du söker.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 februari 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan