Logistikofficer

Om tjänsten

1.Helikopterskvadron söker Logistikofficer

Sökande enhet

1.Helikopterskvadron är baserad i Luleå och har som huvuduppgift att bedriva markoperativ verksamhet med helikopter 14. På skvadronen arbetar idag ca. 120 medarbetare indelade i stab, division, flygmateriel- och flygunderhållskompani. 1.Helikopterskvadronen är en inkluderande arbetsplats som vill främja jämlikhet och mångfald.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som Logistikofficer vid Första Helikopterskvadronens stab arbetar du främst inom ansvarsområdena logistik och materiel där du handlägger olika typer av logistik- och materielfrågor under stödavdelningen tillsammans med tekniskt befäl.

Exempel på förekommande arbetsuppgifter är att delta i MFO-processen, inventeringsprocessen, delta i framtagning av krigsproduktionsunderlag, delta i insats-  och övningsplanering avseende logistik. Handlägga och bereda inkommande ärenden inom logistik och teknisk tjänst. Du sammanhåller skvadronens behov av transporter och logistik under övningar och insatser.

I tjänsten ingår även att vara stöd till skvadronens chefer i logistikrelaterade frågor. Då logistik berör många skeden och funktioner innebär det att du kommer få ett brett arbetsspektra vilket ställer krav på att du på egen hand kan handlägga och bereda olika ärenden.

Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • Yrkesofficersexamen OR 6/7 alternativt OF 1/2
 • Giltiga och godkända FM FysS baskrav samt tilläggskrav*
 • Erfarenhet av logistik/teknisk tjänst inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att arbeta med SAP (PRIO)
 • B-körkort

  *Genomförs i rekryteringsprocessen.

Meriterande

 • Tidigare stabsarbete
 • Logistik utbildningar inom Försvarsmakten
 • LIFT

Personliga egenskaper

Som person är du, initiativtagande, och strukturerad i ditt arbete. Du ser och upptäcker saker som behöver åtgärdas innan någon annan sett det. Du är lyhörd, flexibel och kommunikativ. Du har lätt för att samarbeta effektivt med andra. För att trivas i rollen är du social, har ett gott bemötande, hög servicekänsla och stor integritet i ditt stöd till skvadronsledningen. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning, med sex månaders provanställning
 • Tjänstgöringsgrad: Heltid
 • Arbetsort: Luleå
 • Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Lämna löneanspråk i din ansökan.
 • Beräknat startdatum/tillträde: enligt överenskommelse
 • Befattningsnivå: OR6/7 OF 1/2

Sista datum för ansökan

Du är välkommen med din ansökan senast 2023-04-22.

Din ansökan skall innehålla CV med referenser, samt ett personligt brev.

I det personliga brevet motiverar du varför du är lämpad för befattningen.

Bifoga även intyg från genomförda utbildningar, och behörigheter.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Mj. Linus Eriksson 0920-34243

Fackliga representanter:

OFR/O Hkpflj Mats Häggström

OFR/S Hkpflj Caroline Nilsson

SACO-S Hkpflj Anneli Helmersson

SEKO Hkpflj Urban Hellqvist

Samtliga nås via växeln på 013-28 30 00

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 mars 2023
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan